Ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, με τον τόνο να δίδεται και σήμερα από τα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να διαγνώσουν μέσα από αυτά την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,55% στις 31.671 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,98% στις 3.834 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,57% στις 11.120 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωζώνη: Νέα υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων

Οι τίτλοι με τη μεγαλύτερη άνοδο

Σε επίπεδο τίτλων, η Coca-Cola σημειώνει άνοδο 3%, αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή και τα έσοδα. Η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα έσοδα κατά περίπου 7% στα 69 σεντς ανά μετοχή έναντι των αναμενόμενων 64 σεντς. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης έσοδα 11,05 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά περίπου 5% από τα 10,52 δισ. δολάρια που αναμενόταν.

Άνοδο 4% σημειώνει και η General Motors, καθώς ανακοίνωσε κέρδη 2,25 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας την πρόβλεψη της Refinitiv για 1,88 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα της GM ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες στα 41,89 δισ. δολάρια.

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στο επίκεντρο

Οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα παραμένουν επικεντρωμένοι στα κέρδη των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας, ενώ δεδομένου του τεράστιου μεγέθους τους και της κεφαλαιοποίησής τους, οι όποιες κινήσεις είναι πιθανό να οδηγήσουν την αγορά.

Μέχρι τώρα, οι εταιρείες έχουν αποδείξει ότι μπορεί να δώσουν καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι αναμενόταν. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς οι εταιρείες αντιμετώπισαν σημαντικές προκλήσεις, τόσο στο μέτωπο του συναλλάγματος όσο και της ανάπτυξης. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα μίνι ράλι αλλά η μεταβλητότητα θα είναι κυρίαρχη.

«Η αγορά έχει συνηθίσει στην πραγματική μεταβλητότητα των τιμών, έχει σχεδόν ανοσοποιηθεί σε αυτήν», δήλωσε ο Jeff O’Connor, επικεφαλής αγοράς στην Liquidnet. «Και οι μεγάλες κινήσεις καθιστούν τις συνθήκες διαπραγμάτευσης πολύ πιο δύσκολες».

«Τα κέρδη έχουν πραγματικά μειωθεί αρκετά», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής της CFRA. «Ίσως οι επενδυτές να είναι ευχαριστημένοι επειδή είναι 2% πάνω και όχι 2% κάτω, αλλά έχουμε δει επίσης μειώσεις στις προβλέψεις για το 2023. Γι’ αυτό δεν αποκλείεται να έχουμε ένα βραχυπρόθεσμο ράλι bear market», εκτίμησε.

Πάντως πέραν των εταιρικών αποτελεσμάτων, η αγορά αναζητά τον πυθμένα της bear market, προκειμένου να τοποθετηθεί. Αλλά αυτή η στρατηγική μπορεί να οδηγήσει τους επενδυτές να χάσουν μια αξιοπρεπή ανάκαμψη κατά το επόμενο έτος, δήλωσε ο Jim Paulsen της Leuthold Group. «Θα έλεγα ότι αν τοποθετηθεί κάποιος στα τρέχοντα επίπεδα, πιθανότατα θα ανταμειφθεί καλά τους επόμενους 12 μήνες,» δήλωσε ο Paulsen.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street