Γεωργιάδης: Ευπρόσδεκτες οι δηλώσεις Στουρνάρα για το «καλάθι»

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι είναι σε σταθερή συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος

Γεωργιάδης: Ευπρόσδεκτες οι δηλώσεις Στουρνάρα για το «καλάθι»

«Οι δηλώσεις του κ. διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος για την εφαρμογή και τα αποτελέσματα του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» τις πρώτες 8 εβδομάδας εφαρμογής του είναι ευπρόσδεκτες και αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την αναφορά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα, στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3.

Γεωργιάδης: 1.004 ευρώ τον χρόνο το κέρδος από το καλάθι του νοικοκυριού

«Η πρωτοβουλία μας αυτή πράγματι έχει οδηγήσει σε μεσοσταθμική μείωση άνω του 14% στο σύνολο της αξίας του καλαθιού από την πρώτη εβδομάδα, κάτι που γίνεται περισσότερο εντυπωσιακό εάν συνυπολογίσουμε τον μεσολαβήσαντα ενδιάμεσο πληθωρισμό που σε πανευρωπαϊκό επίπεδο προσεγγίζει το 10% σε ετήσια βάση» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια χωρίς να θριαμβολογούμε. Είμαστε σε σταθερή συνεργασία και με την Τράπεζα της Ελλάδος και παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτού του εργαλείου, του οποίου τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα είναι περισσότερο εντυπωσιακά από τα αρχικώς αναμενόμενα».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα:

«Είμαι σε επαφή με τον αρμόδιο Υπουργό, τον κύριο Γεωργιάδη. Αυτό είναι ένα πείραμα το οποίο μέχρι στιγμής δείχνει να αποδίδει. Και δεν έκανε κάτι μαγικό. Νομίζω ότι έβαλε μέσα σε ένα καλάθι τα βασικά είδη ενός νοικοκυριού και παρακολουθεί τις τιμές. Φαίνεται ότι τους τελευταίους 2 μήνες παρά το ότι είμαστε σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον, οι τιμές αυτού του καλαθιού έχουν πέσει 14% με 15%. Το παρακολουθώ, είμαστε σε επαφή με τον αρμόδιο Υπουργό, τον κύριο Γεωργιάδη, και μάλιστα πριν πάω κάθε φορά στην Φρανκφούρτη που έχουμε το Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής τον ερωτώ πως πάει το καλάθι αυτό και με ενημερώνει. Τώρα, είναι τύχη, είναι ικανότητα; Πάντως φαίνεται ότι αποδίδει. Και σήμερα ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα είναι χαμηλότερος από τον πληθωρισμό τροφίμων στην υπόλοιπη Ευρώπη. Φαντάζομαι οφείλεται ως ένα βαθμό και στο «Καλάθι του Νοικοκυριού».

OT Originals

Περισσότερα από Economy

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο