
Την ώρα που που οι δισεκατομμυριούχοι επενδύουν σε έργα τέχνης, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αποφάσισε να επενδύσει στην… ίδια την τέχνη! Κι έτσι ο αμπελώνας και η πρώην κατοικία του Λεονάρντο ντα Βίντσι στο Μιλάνο έχει έναν νέο ιδιοκτήτη.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, μεγιστάνας των ειδών πολυτελείας, Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, αγόρασε ένα πολυώροφο κτίριο γνωστό ως Casa Degli Atellani στο Μιλάνο από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, τους απογόνους των οικογενειών Conti και Portaluppi.
Η αξία της συναλλαγής ή ο σκοπός της εξαγοράς δεν αποκαλύφθηκαν.
Μπερνάρ Αρνό: Έριξε τον Μασκ από την κορυφή των πιο πλούσιων
Ο Μυστικός Δείπνος
Χτισμένο γύρω στο 1490, το ιστορικό αυτό κτήριο δωρήθηκε από τον Λουδοβίκο «Il Moro» Δούκα του Μιλάνου στον Ντα Βίντσι το 1498, ενώ βρισκόταν στην πόλη για να ζωγραφίσει το αριστούργημά του «Ο Μυστικός Δείπνος». Αφού άλλαξε χέρια και ιδιοκτησία με την πάροδο του χρόνου, η κατοικία που βρίσκεται στο Tony Corso Magenta αποκτήθηκε το 1919 από τον γερουσιαστή και επιχειρηματία Ettore Conti, του οποίου ο γαμπρός, διάσημος αρχιτέκτονας Piero Portaluppi, ανέλαβε να αναπαλαιώσει.

Το αρχοντικό του 15ου αιώνα κρύβει μια καταπράσινη αυλή που φιλοξενεί τον αμπελώνα του Ντα Βίντσι, το μόνο υπάρχον οινοπαραγωγικό κτήμα στο κέντρο μιας μητρόπολης. Παραμελημένος και κατεστραμμένος, ο αμπελώνας 16 σειρών, ή περίπου δύο στρεμμάτων, αποκαταστάθηκε προσεκτικά το 2014 και τελικά αποκαλύφθηκε στο κοινό κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Expo του 2015 που πραγματοποιήθηκε στην ιταλική πόλη.
Από την επαναλειτουργία του, έχει καλωσορίσει επισκέπτες και τουρίστες και διαθέτει έξι ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Έχει φιλοξενήσει μια σειρά από ιδιωτικές εκδηλώσεις, όπως επιδείξεις μόδας και παρουσιάσεις, καθώς και δεξιώσεις κοκτέιλ.
Την είδηση ανέφερε για πρώτη φορά η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Η «αποκαθήλωση» του Μασκ
Ο Αρνό κατέκτησε πρόσφατο τον τίτλο του «πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο», με αποτέλεσμα ο Ίλον Μάσκ να «κατρακυλήσει» στη δεύτερη θέση.
Σύμφωνα με το Forbes, ο 73χρονος Αρνό, προσπέρασε τον Μασκ στην κορυφή της λίστας δισεκατομμυριούχων, με καθαρή περιουσία 188,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο ιδρυτής της Tesla και νέος ιδιοκτήτης του Twitter ακολουθεί με περιουσία 178,6 δισ. δολάρια.
Εκτός από τον έλεγχο επωνυμιών μόδας όπως οι Dior, Louis Vuitton και Givenchy, μεταξύ άλλων, η LVMH κατέχει 26 εταιρείες στην κατηγορία κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών, συμπεριλαμβανομένων των Ruinart, Dom Pérignon, Moët & Chandon και Veuve Clicquot. Διαθέτει επίσης τμήμα φιλοξενίας, με το όνομα άλλων δραστηριοτήτων, το οποίο περιλαμβάνει εταιρείες πολυτελείας όπως οι Cheval Blanc και Belmond.
Το 2013, ο γαλλικός όμιλος ανέλαβε το πλειοψηφικό μερίδιο της φημισμένης Pasticceria Confetteria Cova Srl, ιδιοκτήτριας της επωνυμίας Cova και της εταιρείας Cova Montenapoleone Srl που διαχειρίζεται ένα από τα πιο μοντέρνα και εμβληματικά καφέ του Μιλάνου, που βρίσκεται στη Via Montenapoleone.


Latest News

Άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο πρώτο τρίμηνο του 2025 - Τι δείχνουν τα στοιχεία ΕΑΣΕ και ICAPCRIF
Το πρώτο τρίμηνο του 2025 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index) σημείωσε πτώση στις 146 μονάδες έναντι 160 το προηγούμενο τρίμηνο

Η UEFA ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο Champions League – Όλα τα δεδομένα
Ποιες επιπρόσθετες αλλαγές εξετάζει η UEFA για το Champions League, μετά το νέο φορμάτ και τη League Phase.

Θανόπουλος στον ΟΤ: «Γινόμαστε 100% αυτόνομοι ενεργειακά - Τα σχέδια στο delivery»
Ο πρόεδρος της εταιρείας Θανόπουλος, Τέλης Θανόπουλος, μιλάει στον ΟΤ για την πρόσφατη επένδυση σε ΑΠΕ, τη σημασία του Q-Commerce στον κλάδο των τροφίμων και τα επόμενα σχέδια της αλυσίδας

Νέος πρεσβευτής της Chanel ο ράπερ Κέντρικ Λαμάρ
Η σχέση του Κέντρικ Λαμάρ με τον οίκο ξεκίνησε το 2023, όταν παρευρέθηκε στο Met Gala το οποίο είχε ως θέμα «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty».

Ο Τι Τζέι Σορτς, οι 450.000 στην Παρί και το «χρυσό» συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά
Ο Τι Τζέι Σορτς απασχολεί τη… μισή Euroleague, μετά την καταπληκτική σεζόν με την Παρί – Πόσα χρήματα παίρνει στη γαλλική ομάδα και πόσα αναμένεται να βρει στην αγορά…

Ποια επαγγέλματα «ανθούν» στην αγορά εργασίας - Τι δείχνει έρευνα του ΙΟΒΕ
Η απασχόληση κερδίζει έδαφος με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα να βελτιώνεται αλλά παραμένουν δομικές προκλήσεις

GenZ: Ένας στους δύο σκέφτεται να αλλάξει δουλειά
Ενώ η GenΖ στη Γερμανία θέλει να αλλάζει θέση εργασίας, οι Boomer μένουν δεκαετίες στον ίδιο εργοδότη, αναφέρει η Deutsche Welle

Warner Bros και DC τιμούν την 87η επέτειο του Superman
Η ταινία «Superman» του Τζέιμς Γκαν, μία από πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 11 Ιουλίου

Επίσημο: Ο Ντιαλό ανανέωσε για τρία χρόνια με τη Μονακό
Ο Άλφα Ντιαλό παραμένει και επίσημα στο Μόντε Κάρλο, καθώς η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Γιατί για κάποιους η ακαταστασία είναι παραγωγική
Όλες οι έρευνες επιμένουν πως η ακαταστασία μειώνει την παραγωγικότητά μας. Ωστόσο, για κάποιους, αποτελεί κομμάτι της δημιουργικότητάς τους.