Οι εναλλακτικές επιλογές για την εξυγίανση του δανειακού χαρτοφυλακίου της Attica Bank συζητήθηκαν χθες στο διοικητικό της συμβούλιο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία για το σχέδιο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Όλα δείχνουν πως οι αποφάσεις μετατίθενται σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο τον Ιανουάριο.

Με αυτό το δεδομένο θα πραγματοποιηθεί κατά τα φαινόμενα η αυριανή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, με κύριο θέμα την κεφαλαιακή της ενίσχυση στο πλαίσιο της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 490 εκατ. ευρώ.

Attica Bank: Νέα οργανωτική δομή-Ενισχύεται με νέα στελέχη

Στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank παρουσιάστηκαν από τους συμβούλους της τράπεζας, Pepper, UBS και Euroxx, η αξιολόγηση των τιτλοποιημένων χαρτοφυλακίων και οι διαθέσιμες επιλογές για την αποτελεσματική μείωση του δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ).  Επίσης, οι σύμβουλοι ανέλυσαν το επιχειρηματικό σχέδιο της Τράπεζας και τις εποπτικές απαιτήσεις για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις εννεαμήνου, η τράπεζα παρουσίασε λειτουργική ζημία 34,2 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω του περιορισμού του επιτοκιακού εσόδου και της επιβάρυνσης των λειτουργικών εξόδων με ένα μη επαναλαμβανόμενο κονδύλι ύψους 3,8 εκατ. ευρώ.

Στον αντίποδα, αύξηση 24,1% κατέγραψαν σε ετήσια βάση τα καθαρά έσοδα από αμοιβές και προμήθειες, ανερχόμενα σε 4,6 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης των συναλλαγών με χρήση καρτών, των νέων χορηγήσεων και των εκδόσεων εγγυητικών επιστολών. Οι νέες εκταμιεύσεις στο εννεάμηνο 2022 διαμορφώθηκαν σε 242 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα των καταθέσεων ανήλθαν σε 2,72 δισ. ευρώ. Παράλληλα, συνεχίστηκε η μείωση των εξόδων.

Μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου των ετών 2021 και 2022 οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού παρουσίασαν ετήσια πτώση 9,4%, ενώ οι επαναλαμβανόμενες λειτουργικές δαπάνες υποχώρησαν το ίδιο διάστημα κατά 8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις