Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρά το project αναγέννησης του ιστορικού «Μινιόν» από την Dimand

·      Η οποία το απέκτησε πριν από ένα περίπου χρόνο προσφέροντας περίπου 26 εκατ. ευρώ στην Folli Follie (τότε ιδιοκτήτρια του ακινήτου).

·      Υπολογίζεται πως σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα το εμβληματικό ακίνητο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί και πάλι επισκέπτες.

·      Πληροφορούμαστε πως οι εργασίες για την αποκατάσταση της όψης του θρυλικού κτηρίου κοντά στην πλατεία Ομονοίας έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και πλέον το βάρος μετατοπίζεται στη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων.

·      Σύντομα αναμένεται να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για τον ακριβή αριθμό των διαμερισμάτων που θα δημιουργηθούν για μόνιμους κατοίκους.

·      Καταλυτικό ρόλο θα παίξουν τα ευρήματα από τις εκτεταμένες έρευνες που διενεργούνται για το ενδιαφέρον κατοίκησης του κέντρου.

·      Η διοίκηση της Dimand υπό τον Δημήτρη Ανδριόπουλο πάντως είναι αποφασισμένη να βάλει τα δυνατά της για να πετύχει το «πείραμα»…

·      Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και στοίχημα…

·      Ένα μεγάλο μέρος πάντως του κτηρίου θα μετατραπεί σε γραφεία και εστιατόρια ενώ στο ισόγειο θα στεγαστούν εμπορικά καταστήματα.

·      Εξάλλου, το «Μινιόν» ήταν πολυκατάστημα που μεγαλούργησε τις δεκαετίες του 1960 και κυρίως του 1970, και αποτέλεσε σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας.

·      Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε την 19η Δεκεμβρίου 1980…

·      Τώρα, διεκδικεί μια δεύτερη ευκαιρία με την φιλοδοξία να ανακτήσει την χαμένη αίγλη του παρελθόντος…

————————————————-

Η «αβάντα» του Άδωνι στα… σούπερ μάρκετ

·      Πολύ καλές επιδόσεις, παρ’ όλη την… μουρμούρα περί αύξησης του κόστους λειτουργίας αναμένεται να εμφανίσουν και το 2022 τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

·      Λες και το κάνουν επίτηδες, για να μην τα ματιάσουν…

·      Σε επίπεδο κερδοφορίας πάντως τα πράγματα θα είναι λίγο πιο πιεσμένα… αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τους υπερβολικούς φόβους που υπήρχαν.

·      Ακόμη και το κόστος που επωμίζονται για τη συγκράτηση των τιμών, κυρίως για το «καλάθι του νοικοκυριού» δεν στέκεται εμπόδιο.

·      Όπως λένε πηγές που γνωρίζουν, καταλυτικό ρόλο έπαιξε η σωστή διαχείριση των εξόδων που τους έδωσε περισσότερα περιθώρια ευελιξίας.

·      Πάντως έμπειρο στέλεχος του λιανεμπορίου λέει στη στήλη πως τα σούπερ μάρκετ πρέπει να «ανάψουν» κερί στον Γεωργιάδη για «το καλάθι του νοικοκυριού».

·      Και αυτό γιατί παρά το «ξύλο που έχει φάει», η πρωτοβουλία διατήρησε το ενδιαφέρον των καταναλωτών και μετρίασε κάπως την… οργή για την ακρίβεια.

·      Ανεξάρτητα εάν πέτυχε ή όχι να συγκρατήσει την αύξηση των τιμών, τουλάχιστον έδειξε πως υπάρχει μια κινητοποίηση…

·      Πληροφορούμαστε πάντως πως το καλάθι του… Άδωνι κερδίζει διαρκώς έδαφος, άσχετα εάν είναι γεμάτο προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

·      Κάποιος κόσμος τα επιλέγει και αυτό μόνο καλό μπορείς να το πεις…

————————————————-

«Μεγαλώνει» και άλλο ο Μασούτης

·      Πριν το καλοκαίρι, όπως μαθαίνουμε, θα φτάσει ο «Μασούτης» να αριθμεί 400 σημεία πώλησης.

·      Η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ ετοιμάζεται να προσθέσει αρκετά νέα καταστήματα μέσα στους επόμενους μήνες σε διάφορα σημεία της χώρας.

·      Σήμερα αριθμεί 379 καταστήματα ενώ μετά την ενσωμάτωση της «Family» θα ανέβει στα 389.

·      Θυμίζουν πως πριν από μερικές ημέρες άνοιξαν και επίσημα τα δυο καταστήματα που απέκτησε από την «Γέγος» στην Ανατολική Αττική.

·      Ο «μαγικός αριθμός» 400 θα προέλθει, όπως πληροφορούμαστε μέσα από εξαγορών μικρότερων αλυσίδων.

·      Ο επικεφαλής της εταιρείας, Γιάννης Μασούτης λέγεται πως διαπραγματεύεται διάφορες περιπτώσεις εξαγορών, οι οποίες εκτιμάται πως θα τελεσφορήσουν σύντομα.

·      Η συγκυρία είναι ευνοϊκή για όσους διαθέτουν την απαραίτητη ρευστότητα. Οι μικρότεροι παίκτες πιέζονται αρκετά και αναζητούν διέξοδο…

·      Με άλλα λόγια ψάχνονται να προσδεθούν στο «άρμα κάποιου εύρωστου σχήματος»…

·      Έχουμε εξάλλου κατ’ επανάληψιν τονίσει ότι στον κλάδο αυτό «όλοι συζητάνε με όλους…».

————————————————-

Επί ποδός η αγορά για τον Άγιο Βαλεντίνο  

·      Ένας… γλυκός αναβρασμός επικρατεί αυτές τις ημέρες στην αγορά.

·      Ζαχαροπλαστεία, ανθοπωλεία, κοσμηματοπωλεία και φυσικά εστιατόρια περιμένουν πως και πως την 14η Φεβρουαρίου, την ημέρα των απανταχού… ερωτευμένων.

·      Έχουν φυσικά φροντίσει να προετοιμασθούν κατάλληλα, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα ιδιαίτερα γούστα της ξεχωριστής ημέρας.

·      Τούρτες σε σχήμα καρδιάς και ειδικά μενού για ερωτευμένους που ανεβάζουν την λίμπιντο και άλλα πολλά θα περιμένουν τα ζευγάρια που θα θελήσουν να γιορτάσουν τον έρωτά τους.

·      Με το αζημίωτο φυσικά…

·      Οι επαγγελματίες άλλωστε έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Ενώ έχουν υποστεί αμέτρητες ψυχρολουσίες…

·      Από την πανδημία και τον πόλεμο μέχρι την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό τα χαστούκια είναι πολλά…

·      Για αυτό δεν αφήνουν να ξεφύγει καμία ευκαιρία… Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον Άγιο Βαλεντίνο…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino