Νέο «στέγη» για την Viva Wallet στην «καρδιά» της Ευρώπης

· Μετά την πώληση των κεντρικών γραφείων στο Μαρούσι στην Prodea, η Viva Wallet μεταφέρθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου σε νέα γραφεία στις Βρυξέλλες.

· Όπως πληροφορούμαστε το κτήριο που φιλοξενεί το καινούριο «στρατηγείο» της εταιρείας βρίσκεται στην καρδιά της ευρωπαϊκής μητρόπολης και είναι έκτασης περίπου 1300 τ.μ.

· Έχει μοναδική θέα στην πρωτεύουσα του Βελγίου και προσφέρεται για συνεργασία, ανταλλαγή ιδεών και παραγωγή καινοτομίας.

· Ακριβώς αυτό δηλαδή που έφερε την επιτυχία στην εταιρεία που ίδρυσε ο Χάρης Καρώνης.

· Το Βέλγιο σημαίνει πολλά για την Viva Wallet. Ήταν η πρώτη αγορά που δραστηριοποιήθηκε εκτός συνόρων το 2018 και το εφαλτήριο για τη διεθνή ανάπτυξή της.

· Για την ιστορία να πούμε πως σήμερα η εταιρεία αριθμεί 24 φυσικά υποκαταστήματα σε ισάριθμες Ευρωπαϊκές αγορές.

· Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η ομάδα του Βελγίου πρόκειται να ξεπεράσει τα 100 στελέχη μέσα στους επόμενους μήνες.

————————————————————

Όλα ανοιχτά για την εξαγορά της AS Agora από Σκλαβενίτη

· Λίγη ακόμη υπομονή θα πρέπει να κάνουν όσοι περιμένουν τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της αλυσίδας «AS Agora» από την Σκλαβενίτης.

· Άνθρωποι που παρακολουθούν στενά την υπόθεση μας ενημερώνουν πως κανονίστηκε και νέο ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα.

· Προφανώς στην προκειμένη περίπτωση ισχύει η παροιμία: «το καλό πράγμα αργεί…» Η αίσθηση που μεταφέρεται είναι πως δεν θα αργήσει να φανεί εάν τελικά προχωρήσει το deal ή απλά θα μείνει… στη μέση.

· Το κλίμα πάντως είναι εξαιρετικό, με την πλευρά των θεσσαλών επιχειρηματιών να εκτιμούν την προσέγγιση της οικογένειας Σκλαβενίτη.

· Όπως παρατηρεί έμπειρος αναλυτής της αγοράς, το μόνο σίγουρο είναι πως όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται στην κατάλληλη τιμή…

· Το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων άλλωστε βρίσκεται σε αναβρασμό εδώ και λίγα χρόνια.

· Οι μεγάλοι όμιλοι που διαθέτουν και την ανάλογη δύναμη πυρός επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και κυρίως τη δύσκολη θέση που βρίσκονται οι μικρότεροι… για να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο.

· Εξάλλου, όπως προέβλεψε πριν από μερικά χρόνια κορυφαίος μάνατζερ, ο κλάδος χωράει λιγότερα από πέντε μεγάλα σχήματα.

——————————————————————

Η Cosmos «ξαναβλέπει» τον ΘΕΣγάλα

· Θέμα χρόνου, όπως μαθαίνουμε, είναι η οριστική επίλυση του χρέους που οφείλει η ΘΕΣγάλα στην Cosmos Aluminium.

· Ναι σωστά υποθέσατε, της βιομηχανίας που ετοιμάζεται να εξαγοράσει την ETEM από τον όμιλο Βιοχαλκο.

· Πρόκειται για ένα δάνειο ύψους περίπου 400 χιλ. που παρείχε στον συνεταιρισμό η βιομηχανία της οικογένειας Καντώνια ως εξυπηρέτηση στη δύσκολη περίοδο που βίωνε πριν από μερικά χρόνια.

· Ως «ενέχυρο» μπήκε το σήμα του θεσσαλικού συνεταιρισμού που πρώτος έφερε στην Ελλάδα τα ΑΤΜ’s γάλακτος στις αρχές της δεκαετίας του 2010.

· Μια κίνηση που μόλις πέρασε η μόδα της… κατέρρευσε. Τα ακριβά logistics αλλά και η βαθιά κρίση που βίωνε τότε η ελληνική οικονομία ήρθαν να δώσουν την χαριστική βολή.

· Θυμίζουμε πως η οικογένεια Καντώνια είχε αποδεχθεί πρόταση των συνεταιριστών και συντοπιτών τους, να συμβάλλουν στη διάσωσή του ΘΕΣγάλα. Η οποία ωστόσο δεν προχώρησε πέρα από την απλή παροχή οικονομικής στήριξης…

· Τώρα, αναφορικά με τον τρόπο επίλυσης της «εκκρεμότητας», πηγές που γνωρίζουν καλά την υπόθεση μας λένε πως «όλα είναι ανοιχτά»…

· Δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο απόκτησης ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο.

· Αυτό θα εξαρτηθεί από την εισήγηση που θα κάνουν στη διοίκηση τα στελέχη της Cosmos που ασχολούνται με την υπόθεση…

· Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino