Ο Ντάνι Άλβες πέρασε πρόσφατα την πόρτα της φυλακής, ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός διάσημος ποδοσφαιριστής που κατέληξε στη φυλακή. Με αφορμή την περιπέτεια του Βραζιλιάνου σταρ, σας παρουσιάζουμε κάποιους από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές παγκοσμίως, που για διαφορετικούς λόγους… έχασαν την μπάλα. Από τα χρωστούμενα του Ροναλντίνιο και την κλωτσιά του Καντονά, ως τον εθισμό του Τζορτζ Μπεστ, την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης του Άνταμ Τζόνσον και τα ναρκωτικά του Σέρχιο Κόκε.

Πριν το… κυρίως πιάτο, αξίζει να δείτε ποιές είναι οι μόνες στοιχηματικές εταιρείες με άδεια στην Ελλάδα!

Ντάνι Άλβες

Πρόκειται για μια υπόθεση που προκάλεσε σοκ, καθώς ο Βραζιλιάνος σταρ συνελήφθη έναν μήνα πριν και συγκεκριμένα στις 20/01, για σεξουαλική επίθεση σε κοπέλα σε κλαμπ της Βαρκελώνης στις 30 Δεκεμβρίου. Στις 16 Φεβρουαρίου έγινε γνωστό ότι ο ίδιος θα παραμείνει στη φυλακή, καθώς δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο η έφεση που είχε ασκήσει και ενώ προσπάθησε να αποφυλακιστεί μέχρι τη δίκη. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι είναι ύποπτος φυγής και δεν μπορεί να είναι ελεύθερος ούτε με το βραχιολάκι εντοπισμού.

Ροναλντίνιο

Ένα όνομα μια ιστορία. Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο οποίος ανάγκασε ακόμη και τους φιλάθλους της Ρεάλ Μαδρίτης να τον χειροκροτήσουν στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” και να υποκλιθούν στο ποδοσφαιρικό του μεγαλείο. Η εξωαγωνιστική του ζωή ωστόσο είχε ως αποτέλεσμα να μπει ακόμη και φυλακή. Αλκοόλ, χρέη και σύλληψη τον Μάρτιο του 2020, που τον οδήγησε σε φυλακή της Παραγουάης, όπου παρέμεινε για 32 ημέρες. Ο ίδιος για αρκετά χρόνια δεν πλήρωνε την εφορία και αυτός ήταν ο λόγος που του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Όταν επιχείρησε να περάσει παράνομα τα σύνορα της Παραγουάης με πλαστά διαβατήρια συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Εκεί μάλιστα αγωνιζόταν σε γηπεδάκια 5Χ5, ενώ μετά από 32 ημέρες, εξέτισε την υπόλοιπη ποινή κλεισμένος σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου.

Έρικ Καντονά

Ήταν 25 Ιανουαρίου του 1995, όταν ο Έρικ Καντονά έριξε μια από τις πιο διάσημες κλωτσιές, που έχει μείνει στην ιστορία και ως “Kung-Fu Kick”. Εκείνη την ημέρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπιζε την Κρίσταλ Πάλας στο “Σέλχαρστ Παρκ” και στο δεύτερο ημίχρονο ο Γάλλος δέχεται την κόκκινη κάρτα. Κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια, δέχεται τις ύβρεις ενός οπαδού της Κρίσταλ Πάλας και χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά, πήδηξε στον αέρα και έριξε κλωτσιά στον οπαδό, Μάθιου Σίμονς. Όπως ήταν αναμενόμενο ακολούθησε πανικός. Η κίνηση του Καντονά μεταδόθηκε μέσα σε λίγα λεπτά σε όλο τον κόσμο και λίγες ώρες μετά ο ίδιος συλλαμβάνεται. Δέχτηκε ποινή ποινή φυλάκισης δύο εβδομάδων η οποία θα μετατραπεί τελικά, σε 120 ώρες κοινωνικής εργασίας. Χρόνια μετά σε συνέντευξη του και αναφερόμενος στο συγκεκριμένο συμβάν ο Καντονά θα δηλώσει μεταξύ άλλων: «Για το μόνο που μετανιώνω είναι ότι δεν τον χτύπησα πιο δυνατά»

Ίαν Ράιτ

Ένας από τους θρυλικότερους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα της Άρσεναλ και ένας από τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία των “κανονιέρηδων”. Ο λόγος για τον Ίαν Ράιτ, ο οποίος πριν γίνει διάσημος μπήκε φυλακή σε ηλικία 19 χρονών. Λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν, αδυνατούσε να πληρώσει πρόστιμο που του επιβλήθηκε, για οδήγηση χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα με αποτέλεσμα να μπει στη φυλακή για 14 ημέρες. Χρόνια μετά ο ίδιος δήλωσε ότι αυτό το συμβάν, ήταν η αφορμή για να στρέψει εξ ολοκλήρου την προσοχή του στο ποδόσφαιρο.

Τζορτζ Μπεστ

Ακόμη ένας θρύλος του ποδοσφαίρου, που μάγευε στους αγωνιστικούς χώρους, εκτός όμως γηπέδων “πάλευε” με τα πάθη του. Γυναίκες, αλκοόλ ήταν οι μεγάλες αδυναμίες του. Μάλιστα, συνελήφθη για παρενόχληση ανήλικου κοριτσιού και στη συνέχεια απαλλάχθηκε, ωστόσο τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης τριών μηνών, καθώς πιάστηκε να οδηγεί μεθυσμένος και προσέβαλε στη συνέχεια αστυνομικό.

Ανταμ Τζόνσον

Γεννημένος το 1987 και με πέρασμα από Μίντλεσμπρο, Λιντς, Γουότφορντ, Μάντσεστερ Σίτι και Σάντερλαντ, ο 35 χρονος πλέον Άγγλος συνελήφθη τον Μάρτιο του 2015 για σεξουαλική παρενόχληση 15χρονης κοπέλας. Ο ίδιος παραδέχτηκε την ενοχή του, με αποτέλεσμα να μπει στη φυλακή, όπου παρέμεινε ως τον Μάρτιο του 2019, εκτίοντας το μισό της ποινής που του επιβλήθηκε.

Σέρχιο Κόκε

Το 2019 ο Σέρχιο Κόκε κατηγορήθηκε για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και οδηγήθηκε στη φυλακή, αφού ο ανακριτής δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη. Έπειτα από μια μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και σε μια υπόθεση που συντάραξε την Ισπανία, κατασχέθηκαν συνολικά ένας τόνος χασίς, όπλα και μεγάλα χρηματικά ποσά. Το 2021 σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Betarades.gr (δείτε την εδώ), μίλησε για τις περιπέτειες που είχε με τον νόμο, οι οποίες τον κράτησαν για σχεδόν δύο χρόνια στη φυλακή, ενώ δήλωσε ότι η κόρη του δεν γνωρίζει ότι μπήκε στη φυλακή.

Ρούμπεν Σεμέδο

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2018 συνελήφθη μαζί με τον ξάδερφο του και αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου, καθώς πλήρωσε εγγύηση 30,000 ευρώ. Οι κατηγορίες που αντιμετώπισε ήταν απόπειρα δολοφονίας, παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη κράτηση και απειλές, καθώς τον Οκτώβριο του 2018 μια γυναίκα τον είχε καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση σε νυχτερινό κέντρο, ενώ έναν μήνα αργότερα υπάλληλος νυχτερινού κέντρου τον κατήγγειλε για επίθεση υπό την απειλή όπλου.

Μην ξεχνάς ότι εδώ βρίσκεις καθημερινά προγνωστικά στοιχήματα για όλα τα σπορ!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport