
Η Βρετανία δεν θα προχωρήσει με τη νομοθεσία που ήταν σχεδιασμένη για την παράκαμψη ορισμένων εμπορικών κανόνων για την Βόρεια Ιρλανδία, στην μετά Brexit εποχή, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση μετά την επίτευξη νέας συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα προχωρήσει πλέον με το Νομοσχέδιο για το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία κατόπιν διαπραγματεύσεων», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.
Βρετανία: Ο Σούνακ απευθύνεται στη Βουλή για την πορεία των συζητήσεων με την Ε.Ε.
Η συμφωνία σημαίνει επίσης ότι η ΕΕ θα αποσύρει όλες τις νομικές ενέργειες που έχει ξεκινήσει κατά της Βρετανίας, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ συμφώνησαν να συνεργαστούν για να προβλέψουν και να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε άλλα ζητήματα μπορεί να προκύψουν και έχουν κάνει κοινή δήλωση για την επίλυση ζητημάτων μέσω διαλόγου αντί για επίσημες νομικές διαδικασίες», ανέφερε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.
«Νέο κεφάλαιο»
Η συμφωνία για την Βόρεια Ιρλανδία ανοίγει «ένα νέο κεφάλαιο» στις σχέσεις του Λονδίνου με την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε νωρίτερα την Δευτέρα ο Ρίσι Σούνακ κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έπειτα από την συνάντησή τους στο Λονδίνο για την οριστικοποίηση των όρων της συμφωνίας. «Είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις μας», δήλωσε συγκεκριμένα οπ βρετανός πρωθυπουργός ανακοινώνοντας την επίτευξη της συμφωνίας.
Η νέα συμφωνία ανάμεσα στην Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ενωση θα λειτουργήσει για όλους, δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πρόσθεσε ότι η συμφωνία του Γουίνδσορ «σέβεται και προστατεύει και τις δύο αγορές μας». Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσθεσε ότι το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα έχει τον τελικό λόγο για την νομοθεσία της ΕΕ και τα θέματα της ενιαίας αγοράς.


Latest News

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια