Διεθνή διάσκεψη με θέμα «MyDΑΤΑ: εργαλείο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στις επιχειρήσεις», υπό την αιγίδα της ΑΑΔΕ διοργανώνουν το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συνεργασία της Φορολογικής Επιτροπής. Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, εκπροσώπων της Ε.Ε., της ελληνικής φορολογικής διοίκησης και φορολογικών αρχών άλλων κρατών, διεθνών ομιλητών, καθώς και φορέων και στελεχών της αγοράς και του επιχειρηματικού κόσμου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η ελληνική φορολογική διοίκηση, τα τελευταία χρόνια, έχει αναλάβει μια σειρά από καινοτόμες πρωτοβουλίες με στόχο την ψηφιοποίηση των φορολογικών υπηρεσιών με κορωνίδα της προσπάθειας αυτής την πλατφόρμα MyDΑΤΑ. Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει η διοίκηση στους φορολογούμενους, στη μείωση του διοικητικού κόστους καθώς και στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών.

Παράλληλα, η φορολογική διοίκηση εξοπλίζεται με εργαλεία και δεδομένα για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της φορολογικής συμμόρφωσης και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι στόχοι αυτοί από κοινού δημιουργούν αυξημένες προσδοκίες για συνεισφορά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στην ανάπτυξη της οικονομίας και αποτελούν αντικείμενο ανάλυσης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, λαμβάνοντας υπόψη και τη διεθνή εμπειρία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου, στις 17:00-20:15, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος) διά ζώσης χωρίς δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις