Τα ακριβότερα εισιτήρια, οι αυξημένες κρατήσεις και η διεύρυνση του πλάνου της για την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών εγγυώνται μια κερδοφόρα σεζόν για τη βρετανική αεροπορική εταιρεία easyJet.

Αεροπορικές: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων για την αναβάθμιση της πρώτης θέσης

Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων της Ryanair, της Lufthansa και της ιδιοκτήτριας της British Airways, IAG, δίνουν προτεραιότητα στην προώθηση των κρατήσεων θέσεων για το καλοκαίρι, γεγονός το οποίο υποδεικνύει ότι οι καταναλωτές ιεραρχούν ως πιο σημαντικές τις ταξιδιωτικές δαπάνες σε σχέση με την πίεση που δέχονται τα εισοδήματά τους από τον πληθωρισμό.

Η easyJet προσθέτει σταδιακά περισσότερες πτήσεις και μάλιστα σήμερα ανακοίνωσε ότι από το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου η χωρητικότητά της θα επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα.

«Η ζήτηση είναι ισχυρή και η easyJet, όπως και άλλες αεροπορικές εταιρείες, έχει βάλει πλώρη για ένα κερδοφόρο καλοκαίρι», σχολίασε στο Reuters ο αναλυτής της Bernstein, Alex Irving.

Οι μετοχές της easyJet έχουν αυξηθεί κατά 60% από την αρχή του έτους, αλλά με την τρέχουσα τιμή εξακολουθούν να είναι περίπου 60% κάτω από το προ της πανδημίας επίπεδο.

Αύξηση τιμών εισιτηρίων

Η ζήτηση για διακοπές έχει εκτοξευθεί στα ύψη φέτος και για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, η easyJet επιβεβαίωσε την εκτίμηση για τα έσοδα ανά θέση, με βάση τα οποία προκύπτει κατά μέσο όρο μια αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων κατά 20%.

Αύξηση πτήσεων

Για ολόκληρο το έτος, οι αναλυτές αναμένουν επί του παρόντος ότι η easyJet θα καταγράψει κέρδη προ φόρων 345 εκατ. λίρες  (435 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Η αεροπορική εταιρεία τόνισε στην ανακοίνωσή της την επέκτασή της στα ελληνικά νησιά και τις επιπλέον πτήσεις στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Ενόψει της βασικής καλοκαιρινής σεζόν, η easyJet σημείωσε την επιχειρησιακή της ανθεκτικότητα, υποδεικνύοντας ότι ήταν έτοιμη για την επιστροφή της ζήτησης για τα ταξίδια, σε αντίθεση με πέρυσι, όταν ο κλάδος δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει την αύξηση της ζήτησης.

Ωστόσο, πολλοί ευρωπαίοι αερομεταφορείς παραμένουν επιφυλακτικοί για πιθανά πλήγματα, ιδίως από ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη Γαλλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή