Οι αυξημένες καλοκαιρινές κρατήσεις αλλά και η ισχυρή ζήτηση που καταγράφηκε το Πάσχα αναμένεται να επιδράσουν θετικά στην πορεία της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας easyJet , η οποία με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη, εκτιμά ότι τα κέρδη ολόκληρου του έτους θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις της αγοράς, παρά τις απεργίες που πραγματοποιούνται στη Γαλλία.

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη ανέφεραν ισχυρές καλοκαιρινές κρατήσεις παρά τον υψηλό πληθωρισμό και τις αβέβαιες μακροοικονομικές προοπτικές.

«Βλέπουμε συνεχιζόμενη ισχυρή δυναμική κρατήσεων το καλοκαίρι καθώς οι πελάτες δίνουν προτεραιότητα στις δαπάνες για ταξίδια και επιλέγουν αεροπορικές εταιρείες, όπως η easyJet, που προσφέρουν την καλύτερη σχέση αξίας και προορισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Johan Lundgren.

Οι προσδοκίες της αγοράς για τα κέρδη πλήρους έτους της easyJet ανέρχονται σε περίπου 260 εκατομμύρια λίρες (322,30 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η εταιρεία.

Γιατί οι επενδυτές σορτάρουν τις αεροπορικές εταιρείες;

Ισχυρή κίνηση

Στην ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι η χωρητικότητα επιβατών της αεροπορικής εταιρείας αυξήθηκε κατά 40% τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, με το 99,8% των πτήσεων του Πάσχα να εκτελούνται παρά τις απεργίες των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε επίσης ότι το καθαρό χρέος της μειώθηκε στα 0,2 δισεκατομμύρια λίρες από 1,1 δισεκατομμύρια λίρες τον Δεκέμβριο, πρόσθεσε ωστόσο ότι οι τιμές των καυσίμων και το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ εξακολουθούν να αυξάνουν το κόστος.

Η συνολική ζημία για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού της έτους αναμένεται να είναι μεταξύ 405 και 425 εκατομμυρίων λιρών, έναντι συνολικής ζημίας 545 εκατομμυρίων λιρών ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή