Την απόφαση να κλείσει όλα της τα καταστήματα λιανικής έλαβε η Φάρμα Μπράλου, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία του επιχειρηματία Δάμη Πειθή διατηρούσε κρεοπωλείο και είχε δημιουργήσει και αλυσίδα καταστημάτων εστίασης – ψητοπωλείων.
Η εταιρεία φέρεται να ενημέρωσε η ίδια τους πελάτες της για την απόφαση να κλείσει τα καταστήματά της.
«Όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης κρέατος, καθώς και τα καταστήματα εστίασης, έκλεισαν. Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση και για την εμπιστοσύνη σας, όλα αυτά τα χρόνια. Σύντομα, θα σας ανακοινώσουμε τα σχέδιά μας, για τη νέα εποχή».
Κύκλοι που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις αναφέρουν πως η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, δεδομένων των μεγάλων ζημιών, που κατέγραφε η Φάρμα Μπράλου ΑΕ (365.000 ευρώ επί τζίρου 2 εκατομμυρίων ευρώ το 2021) και με υποχρεώσεις 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Δάμης Πειθής άνοιξε το πρώτο gourmet κρεοπωλείο στην Κηφισιά το 2014. Το κατάστημα εκτός από κρεοπωλείο λειτούργησε και ως εστιατόριο, όπου ο πελάτης είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος το κομμάτι κρέατος που επιθυμούσε. Η πετυχημένη πορεία του οδηγεί στο άνοιγμα ενός ακόμη εστιατορίου στο Κολωνάκι, το οποίο υποδέχεται καθημερινά ντόπιους και ξένους τουρίστες που επισκέπτονται το κέντρο της πόλης.
Ακολούθησε το άνοιγμα εστιατορίου στη Βάρη, το οποίο όμως δεν είχε τύχη καθότι έχει διακόψει τη λειτουργία του. Μαζί με τα καταστήματα λιανικής έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και το ηλεκτρονικό κατάστημα της Φάρμας Μπράλου. Άγνωστο παραμένει εάν θα συνεχίσει να λειτουργεί η Φάρμα σε επίπεδο παραγωγής δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.
Η ιδέα για τη φάρμα
Στην ιστοσελίδα της εταιρείας ο κ. Πειθής περιγράφει την ιστορία πίσω από τη δημουργία της Φάρμας.
«Την άνοιξη του 2008, καλεσμένος σε κάποιο φιλικό σπίτι στον Μπράλο, βγήκα στο μπαλκόνι και είδα την καταπληκτική θέα που απλωνόταν μπροστά στα μάτια μου, τον κάμπο, τον Παρνασσό, την Οίτη, την Γκιώνα, τα Βαρδούσια… Εκεί οραματίστηκα τη δημιουργία μιας φάρμας! Σκέφτηκα τα χρόνια μου στην Αγγλία, την τότε επαφή μου με τη φύση, τις αγγλικές φάρμες και τα κυνήγια.
Θέλησα αμέσως να φτιάξω κάτι αντίστοιχο στην ελληνική ύπαιθρο, με αναφορές στην αγγλική φύση. Με αυτό το πρότυπο της φάρμας, τις αρχές και τις συνήθειες σεβασμού στα ζώα και τη γη, των εκεί γεωργών και κτηνοτρόφων.
Θέλησα να παράγω σωστά και καθαρά προϊόντα, γευστικά κρέατα και πουλερικά, ζαρζαβατικά και αυγά, όπως ήταν κάποτε η εμφάνιση, η γεύση και η ποιότητα τους. Όλο αυτό με τον καιρό έγινε πραγματικότητα.
Μετά από πολλή προσπάθεια και αφού ανέπτυξα το όνειρό μου σε φίλους, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και δημιουργήσαμε αυτό που σήμερα παράγει τα προϊόντα μας, τη “ΦΑΡΜΑ ΜΠΡΑΛΟΥ Α.Ε.”.
Σε υψόμετρο 650 μέτρων
Η Φάρμα βρίσκεται στον Μπράλο Φθιώτιδας, σε υψόμετρο 650 μέτρων. Σε μία έκταση περίπου 350 στρεμμάτων, εκτρέφει ζώα και παράγει δικές της ζωοτροφές αλλά και δημητριακά, λαχανικά και φρούτα. Είναι οι μοναδικοί εγχώριοι εκτροφείς Black Angus Purebred 100% και οι πρώτοι που έφεραν το σιτεμένο κρέας στο τραπέζι του Έλληνα καταναλωτή.
Ακόμα, εκτρέφει φυλές Charolais, Limousin, Aubrac, Red Angus, μακεδονικούς νεροβούβαλους αλλά και ελληνικές βραχυκερατικές αγελάδες κλπ. Επίσης εγχώριες και ξένες φυλές αιγοπροβάτων, χοίρους, ελληνικό Μαύρο Χοίρο, κοτόπουλα, φασιανούς, πάπιες, χήνες, πέρδικες, γαλοπούλες, ορτύκια, και φραγκόκοτες.
Η φάρμα διαθέτει επίσης ελαιώνα με αγριελιές που παράγουν εξαιρετικό ελαιόλαδο, οπωροφόρα δένδρα, μελίσσια, καλοκαιρινό μποστάνι, αρωματικά φυτά και όσπρια. Από το γάλα παράγεται γιαούρτι και φέτα. Από το κρέας εξαιρετικά λουκάνικα και αλλαντικά. Παράγει επίσης χειροποίητα ζυμαρικά και σπιτικές μαρμελάδες.
Latest News
Η πλειοψηφία των startups δεν μακροημερεύει - Η ωμή αλήθεια είναι ότι κανείς δεν νοιάζεται
Γιατί αποτυγχάνουν τόσες πολλές startups; Φυσικά, δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος
Cenergy Holdings: Η Σωληνουργεία Κορίνθου αναλαμβάνει σημαντικά έργα στη Βόρεια Θάλασσα.
Τα έργα, Bestla στη Νορβηγία και Bittern στο Ηνωμένο Βασίλειο, εδραιώνουν περαιτέρω την ισχυρή γεωγραφική παρουσία της εταιρείας
Ο Πύργος Πειραιά λαμβάνει πιστοποίηση LEED Platinum - Ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης στην Ελλάδα
Ο Πύργος Πειραιά υπερβαίνει κατά τρεις βαθμίδες τις ενεργειακές απαιτήσεις της ελληνικής νομοθεσίας για υφιστάμενα κτήρια και κατατάσσεται στην κατηγορία A+, σύμφωνα με το πρότυπο ΚΕΝΑΚ
Συνάντηση της προέδρου του ΣΒΕ με τον Επιτρόπο Απόστολο Τζιτζικώστα
Συζητήθηκε η ανάγκη εκσυγχρονισμού των μεταφορικών υποδομών στην Ελλάδα, με την πρόεδρο του ΣΒΕ να επισημαίνει ειδικά την υστέρηση στην περιφέρεια
Νέος ρόλος για την Unilever Ελλάδος: Αναλαμβάνει την ευθύνη 14 αγορών
Τη θέση Γενικού Διευθυντή στο νέο Business Unit, με ευθύνη για 14 αγορές, θα αναλάβει ο Γιώργος Τζαβάρας
Χατζηδάκης: Μειώνονται οι τραπεζικές προμήθειες - Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις
Από το 2025 οι τραπεζικές προμήθειες θα είναι αρκετά χαμηλότερες, με τις παρεμβάσεις που δρομολογεί κυβέρνηση, λέει ο Χατζηδάκης
ΗΡΩΝ PULSE: H «φόρτιση Καθ’ οδόν» δίνει νέα διάσταση στην ηλεκτροκίνηση
Οι συγκεκριμένες λύσεις του ΗΡΩΝΑ αφορούν τόσο το πανελλαδικής εμβέλειας αναπτυσσόμενο δίκτυο φορτιστών HΡΩΝ PULSE όσο και τη νέα, καινοτόμο υπηρεσία επαναφόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων «Φόρτιση Καθ' οδόν»
Κρίστιαν Χατζημηνάς (ΕΕΝΕ): Επιτακτική ανάγκη η χώρα να εκμεταλλευθεί τα εύρωστα δημοσιοοικονομικά της
Θα πρέπει να εκμεταλλευθεί και τους ευρωπαϊκούς πόρους, δήλωσε ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, πρόεδρος της ΕΕΝΕ
Placement στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Σε διεθνείς επενδυτές και Περιστέρη το 2,53%
Το Latsco Family Office διέθεσε μετοχές σε διεθνείς επενδυτές, στον Γιώργο Περιστέρη και άλλα στελέχη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή
Τιμή στόχο στα 27 ευρώ ανά μετοχή για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την Παντελάκης Χρηματιστηριακή
Περιθώριο ανόδου 50% βλέπει για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Παντελάκης Χρηματιστηριακή, συστήνει Overweight - Επανεκκίνηση κάλυψης