Στο στενό εύρος τιμών διαπραγματεύονται οι τιμές του χρυσού, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν περισσότερες ενδείξεις για να αξιολογήσουν την πορεία των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο χρυσός σημείωσε οριακή άνοδο της τάξης του 0,1%  στα 1.964,27 δολάρια η ουγγιά.Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενισχύθηκαν κατά 0,4% στα 1.981,50 δολάρια.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Θετικό γύρισμα στο τέλος

Ο δείκτης δολαρίου και οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αναφοράς σημείωσαν άνοδο, καθιστώντας τον χρυσό σε τιμή δολαρίου και μηδενική απόδοση λιγότερο ελκυστικό.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα 79% πιθανότητα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της 13ης-14ης Ιουνίου, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, μετά από 10 συνεχόμενες αυξήσεις επιτοκίων.

Οι παγκόσμιες μετοχές σημείωσαν άνοδο, καθώς οι επενδυτές σκέφτονταν αν το πρόσφατο ράλι των μετοχών έχει περιθώρια για να τρέξει περαιτέρω.

Οι traders θα παρακολουθήσουν στενά τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή που θα ανακοινωθούν στις 13 Ιουνίου, πριν από την συνεδρίαση της Fed .

Η Παγκόσμια Τράπεζα αύξησε την πρόβλεψή της για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2023, καθώς οι ΗΠΑ και άλλες μεγάλες οικονομίες αποδείχθηκαν πιο ανθεκτικές από τις προβλέψεις.Ωστόσο οι εκτιμήσεις για την επόμενη χρονιά είναι πιο γκρίζες, καθώς τα υψηλά επιτόκια αλλά και οι πιο αυστηροί κανόνες στη χορήγηση δανείων θα αφήσουν το αρνητικό αποτύπωμα στις οικονομίες του πλανήτη.

Το πραγματικό παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,1% φέτος, ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα, ποσοστό υψηλότερο από την πρόβλεψη 1,7% που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο, αλλά πολύ κάτω από τον ρυθμό ανάπτυξης του 2022, που είχε διαμορφωθεί στο 3,1%. Στις οικονομίες των αναπτυγμένων χωρών αλλά και οι αναδυομένω αγορών εκτός της Κίνας, η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο 2,9% φέτος από 4,1% πέρυσι.

Το ασήμι σημείωσε μικρή μεταβολή στα 23,57 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κέρδισε 0,2% στα 1.032,80 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,1% στα 1.412,81 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities