
Σε συμφωνία για την εξαγορά της Creed προχώρησε η μητρική ετιαρεία της Gucci, ονόματι Kering.
Ειδικότερα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Gucci, η Kering, γνωστοποίησε τη Δευτέρα ότι συνήψε συμφωνία για την αγορά της γαλλικής εταιρείας αρωμάτων Creed, την πρώτη εξαγορά της από τότε που εξέφρασε τις προθέσεις της νωρίτερα φέτος να δημιουργήσει μια εσωτερική επιχείρηση καλλυντικών.
«Η εξαγορά σηματοδοτεί σαφώς ένα σημαντικό βήμα για την Kering Beaute, επιτρέποντάς της να φτάσει σε κρίσιμη μάζα σε αυτή την κατηγορία», δήλωσε η Raffaella Cornaggia, διευθύνουσα σύμβουλος του τμήματος ομορφιάς της Kering.
Το πρώην στέλεχος της Estee Lauder τοποθετήθηκε τον Φεβρουάριο για να ηγηθεί της προώθησης του γαλλικού ομίλου στον τομέα αυτό.
Τα υψηλής ποιότητας αρώματα και οι εξειδικευμένες ετικέτες ομορφιάς έχουν σημειώσει άνοδο στη δημοτικότητα από τότε που τα lockdown λόγω COVID-19 τροφοδότησαν την όρεξη για αυτοπεριποίηση.
Gucci: Μεγαλώνει η ψαλίδα της Kering με την LVMH
Η συμφωνία
Η συμφωνία για την εξαγορά του 100% του οίκου αρωμάτων με μετρητά από κεφάλαια που ελέγχονται από την BlackRock και από τον σημερινό πρόεδρο της εταιρείας Javier Ferran αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ δε δόθηκαν οικονομικές λεπτομέρειες.
Ο αναλυτής της RBC Piral Dadhania εκτίμησε τη συμφωνία αξίας μεταξύ 1 και 2 δισεκατομμυρίων ευρώ – πιθανότερο στο ανώτερο άκρο του εύρους – επικαλούμενος την πρόσφατη αγορά της Aesop από την L’Oreal.
Η Kering σχεδιάζει να επεκτείνει τα προϊόντα της Creed για γυναίκες, τα κεριά και τα αρώματα σπιτιού, καθώς και τη γεωγραφική της παρουσία, κυρίως στην Κίνα, δήλωσαν στελέχη της.
Η εταιρεία, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για το άρωμά της Aventus, το οποίο κοστίζει 210 ευρώ (229 δολάρια), αριθμεί 700 υπαλλήλους και πραγματοποίησε 250 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσιες πωλήσεις πέρυσι.
Όσον αφορά πιθανές περαιτέρω εξαγορές από τον όμιλο Kering, η εταιρεία «παρακολουθεί με προσοχή τις ευκαιρίες συγχωνεύσεων και εξαγορών», δήλωσε ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Kering, Jean-Marc Duplaix. «Είμαστε πολύ επιλεκτικοί», πρόσθεσε ο Duplaix.


Latest News

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου