87η ΔΕΘ – OT FORUM – Μπαλωμένος (ΕΤΑΔ): Ποια ακίνητα αξιοποιούνται μέσα στο 2023

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Παναγιώτης Μπαλωμένος, μίλησε στο OT Forum για το πρόγραμμα και τους στόχους της εταιρείας

87η ΔΕΘ – OT FORUM – Μπαλωμένος (ΕΤΑΔ): Ποια ακίνητα αξιοποιούνται μέσα στο 2023

Δύο εμβληματικά ακίνητα, το Τae Kwon Do και η Ακτή Βουλιαγμένης περιλαμβάνονται μεταξύ των ακινήτων που βγάζει προς αξιοποίηση άμεσα η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Αυτό ανακοίνωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Μπαλωμένος, μιλώντας στο ΟΤ Forum που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μπαλωμένος, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να προκηρυχθεί το Ta Kwon Do -η Εσπλανάδα, το Γυάλινο Κτήριο, η Πλατεία Νερού, η προβλήτα- προς αξιοποίηση για τουλάχιστον 40 χρόνια.

Η Ακτή Βουλιαγμένης θα βγει μέχρι το τέλος του έτους. Προς το παρόν, το λειτουργεί η ίδια η ΕΤΑΔ με πολύ καλές κριτικές, μαζί με την Ωκεανίδα, όπως είπε ο ίδιος.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα της εταιρείας έχει ως στόχο στο τέλος του 2023 να είναι αξιοποιημένο το 97% του παραλιακού μετώπου από Πειραιά μέχρι Σούνιο, το 70% των Ξενία, το 70% των τουριστικών περιπτέρων, το 87% των ολυμπιακών ακινήτων που διαχειρίζεται η εταιρεία.

Μέσα στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται 8 Ξενία, 2 αναψυκτήρια, μεταξύ αυτών το αναψυκτήριο στο Μπούρτζι όπου λειτουργεί η ΕΤΑΔ μια νέα επιχειρηματική μονάδα σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.

Ακόμη, ο κ. Μπαλωμένος αναφέρθηκε στον διττό, όπως είπε, ρόλο της εταιρείας, που περιλαμβάνει τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Όπως είπε ενδεικτικά, η ΕΤΑΔ παραχώρησε 70 στρέμματα για να γίνει ο ποδηλατόδρομος – πεζόδρομος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, συνεργάστηκε με τον Δήμο Αθηναίων για το αναψυκτήριο Λουμπαρδιάρη στου Φιλοπάππου, για το γήπεδο στο Γουδή, ενώ διαχειρίζεται βραχυχρόνιες μισθώσεις για τις ανάγκες δήμων της χώρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μεταξύ άλλων, ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΤΑΔ ανέφερε πως η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία, με ζητούμενο τη δυνατότητα αξιοποίησης ακινήτων με κοινωνικό πρόσημο, όπως είναι, για παράδειγμα η στέγαση δημοσίων υπαλλήλων που μετακινούνται από την κύρια κατοικία τους και δεν βρίσκουν σπίτια είναι τα ενοίκια που τους ζητούν είναι υπέρογκα.

Σε ό, τι αφορά το χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ, ο κ. Μπαλωμένος σημείωσε ότι στο μητρώο της η εταιρεία έχει εγγεγραμμένα 70.000 ακίνητα, όμως, δεν έχει τόσα προς αξιοποίηση. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους, όπως εξήγησε. Ενδεικτικά, η μετάπτωση της βάσης δεδομένων της ΚΕΔ -που είχε την ευθύνη καταγραφής ακινήτων του ευρύτερου δημόσιου τομέα- στην ΕΤΑΔ μετέφερε αυτόματα ακίνητα επί των οποίων η ΕΤΑΔ δεν έχει αρμοδιότητα.

Επίσης, πολλά από τα εγγεγραμμένα στο μητρώο της ανήκουν σε άλλα υπουργεία, όπως αγροτικής ανάπτυξη ή εθνικής άμυνας αυτά είναι δικαιούχοι.

Επίσης, μέσα στη διαδικασία εξυγίανσης εντοπίστηκαν 3.146 ακίνητα που είχαν αποδοθεί με ΦΕΚ πριν από 60 χρόνια σε αγρότες σε παραλίμνιες εκτάσεις.

Με συγκεκριμένες διαδικασίες η ΕΤΑΔ βρίσκεται στη διαδικασία «ξεκαθαρίσματος» ώστε να μείνουν στο τέλος στο χαρτοφυλάκιό της μόνο τα ακίνητα για τα οποία έχει ευθύνη διαχείρισης και αξιοποίησης.

OT Originals

Περισσότερα από OT FORUM

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο