
Η ζήτηση για τα εμπορικά σήματα σαμπάνιας της LVMH μειώνεται φέτος μετά την έκρηξη που ακολούθησε τα lockdown για την Covid-19, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του ομίλου πολυτελείας.
Υπήρχε μια «γενική αίσθηση ευχαρίστησης εκδίκησης», το 2021 και το 2022 αφού οι καταναλωτές έμειναν στο σπίτι, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moët Hennessy, Philippe Schaus. Το τμήμα ποτών και κρασιών που επιβλέπει, δημιούργησε περίπου το 7,5% των εσόδων του πρώτου εξαμήνου στη μητρική εταιρεία LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE.
«Το 2023 είναι λίγο πιο περίπλοκο, γιατί αυτή η επίδραση της Covid εξασθενεί και υπάρχει πολύς πληθωρισμός σε όλες τις χώρες», είπε ο Schaus. «Βλέπουμε λοιπόν ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα».
Ο Schaus επεσήμανε την πτώση της κατανάλωσης σαμπάνιας στο σπίτι. Αλλά άλλες αγορές καλά κρατούν.
Στη Μύκονο
«Έχουμε δει αυτό το καλοκαίρι ότι δεν υπήρξε μείωση της ζήτησης για υψηλής ποιότητας σαμπάνια» σε παραλίες και νυχτερινά κέντρα στο ελληνικό νησί της Μυκόνου και στην ιταλική Ριβιέρα, καθώς και σε κορυφαία εστιατόρια στο Παρίσι, είπε ο Schaus. Όπως γράφει το Bloomberg, τα brands του τμήματος περιλαμβάνουν το Dom Pérignon, του οποίου το μπουκάλι Plénitude 2 vintage 2004 κοστίζει 495 ευρώστη Γαλλία.
Οι πωλήσεις βιολογικών προϊόντων στη μονάδα ποτών μειώθηκαν κατά 3% το πρώτο εξάμηνο, πληγωμένες από την επιβράδυνση της κατανάλωσης κονιάκ στις ΗΠΑ.
Το τμήμα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών της LVMH επεκτείνεται σημαντικά, με συμφωνίες που περιλαμβάνουν μια επένδυση στην ακριβή ετικέτα σαμπάνιας Armand de Brignac. Νωρίτερα φέτος, η LVMH αγόρασε το πλειοψηφικό μερίδιο της εταιρείας ροζέ κρασιού Château Minuty.
Ο Schaus είπε ότι η LVMH δεν εξετάζει την αγορά περισσότερων εμπορικών σημάτων αλκοόλ, περιγράφοντας το χαρτοφυλάκιό της ως ισχυρό. Αλλά το στέλεχος αναμένει περισσότερη ενοποίηση στην περιοχή της Καμπανίας.
«Υπάρχουν περίπου 300 μεζονέτες σαμπάνιας, οπότε μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξουν συγχωνεύσεις, σίγουρα, γιατί 300 είναι πολλά», είπε.
Η άνοδος της θερμοκρασίας έχει κάνει τις αποδόσεις πιο ασταθείς, αλλά η βιομηχανία ήταν πολυμήχανη και έχει προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή τους τελευταίους αιώνες, είπε ο Schaus. «Η σαμπάνια θα συνεχίσει να εξελίσσεται. Αλλά σας υπόσχομαι, σε 100 χρόνια, οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να κάνουν Dom Pérignon και Moët & Chandon».
Η LVMH είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής σαμπάνιας αφού κατέχει επίσης τις ετικέτες Krug, Ruinart, Veuve Clicquot και Mercier.
Η Comité Champagne, ο βιομηχανικός εμπορικός όμιλος, τον Ιούλιο δήλωσε ότι αναμένει από τους παραγωγούς της να αποστείλουν 314 εκατομμύρια μπουκάλια φέτος, μειωμένα κατά 3,7% από πέρυσι.


Latest News

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα