Κίνα: Ανέβασαν στροφές οι επιχειρήσεις – Πρωταγωνιστής ο κλάδος των υπηρεσιών

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η προσφορά και η ζήτηση προωθούν ουσιαστικά την ανάκαμψη της αγοράς

Κίνα: Ανέβασαν στροφές οι επιχειρήσεις – Πρωταγωνιστής ο κλάδος των υπηρεσιών

Εγγραφείτε στο OT Newsletter για την καθημερινή σας ενημέρωση με ειδήσεις από την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις αγορές και τα διεθνή.

* indicates required

Η δυναμική αύξηση της κατανάλωσης στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας θα συνεχίσει να καταγράφεται στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με μία αναφορά του Ινστιτούτου Τραπεζικών Ερευνών της Κίνας.

Στο τρίτο τρίμηνο του έτους, τα δομικά στοιχεία της κινεζικής οικονομίας υποστήριξαν την αυξημένη προσφορά και ζήτηση στον τομέα των υπηρεσιών, που υποστηρίζεται και από την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, μέσω της αύξησης της απασχόλησης στον τομέα των υπηρεσιών, όπως δήλωσε ο Ζου Τζινγκτόνγκ αναπληρωτής διευθυντής του αναφερόμενου ινστιτούτου.

Οι αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν ότι η προσφορά και η ζήτηση προωθούν ουσιαστικά την ανάκαμψη της αγοράς στον τομέα των υπηρεσιών.

Aλμα στη διακίνηση κοντέινερ μέσω των κινεζικών λιμανιών

Επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης

Σημειώνεται πως η ανάκαμψη της Κίνας από την πανδημία επιβραδύνθηκε τους τελευταίους μήνες, καθώς «χτυπήθηκε» από την ύφεση που έπληξε τον τεράστιο τομέα των ακινήτων.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε αυτήν την εβδομάδα την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της Κίνας για το 2023 στο 5% από 5,2%, ενώ διατήρησε μια παγκόσμια πρόβλεψη ανάπτυξης της τάξης του 3% για το έτος. Η παγκόσμια οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,5% πέρυσι.

Η Κίνα πρόκειται να αναφέρει τις λιανικές πωλήσεις Σεπτεμβρίου στις 18 Οκτωβρίου, μαζί με τα στοιχεία του ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου.

Εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, η Κίνα επιδίωξε να ενισχύσει το εμπόριο της με περιφερειακούς εταίρους στη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς και με χώρες που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Belt and Road. Το BRI είναι μια πρωτοβουλία της οποίας ηγείται η Κίνα με στόχο την ανάπτυξη περιφερειακών υποδομών όπως τα λιμάνια και οι σιδηρόδρομοι.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Κίνα ανακοίνωσε ότι διαθέτει τρένα σε 217 πόλεις σε 25 ευρωπαϊκές χώρες.

Τα φορτία που μεταφέρθηκαν κατά μήκος αυτών των σιδηροδρομικών γραμμών αντιπροσώπευαν το 8% του εμπορίου Κίνας-ΕΕ το 2022, από 1,5% το 2016, δήλωσαν Κινέζοι αξιωματούχοι αυτήν την εβδομάδα.

Η Κίνα ισχυρίστηκε επίσης ότι οι εισαγωγές και οι εξαγωγές με τις χώρες εταίρους της BRI έφτασαν τα 19,1 τρισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2013 και 2022, που αντιστοιχεί σε μέση ετήσια αύξηση του εμπορίου κατά 6,4%.

Περισσότερα από Διεθνή

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433