Στους 48 ανέρχονται οι νεκροί απο τον τυφώνα Ότις, που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό, πλήττοντας ιδιαίτερα την τουριστική πρωτεύουσα Ακαπούλκο. Επίσης, άλλοι 6 εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών, που συνεχίζουν να διανέμουν βοήθεια στους πληγέντες.

Μεξικό: Ο τυφώνας Ότις ενισχύεται στην κατηγορία 5 – Πλησιάζει απειλητικά το Ακαπούλκο

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για έκανε λόγο για 43 νεκρούς, στην πλειονότητά τους από πνιγμό, όμως έκτοτε αναφέρθηκαν άλλοι πέντε θάνατοι στην Κογιούκα ντε Μπενίτες, κοινότητα που γειτονεύει με την Ακαπούλκο. Ανακοίνωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ανέφερε πως οι αγνοούμενοι μειώθηκαν στους έξι στην πολιτεία Γκερέρο, από τους 36 για τους οποίους έκανε λόγο μερικές ώρες νωρίτερα.

Το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι 263 αλλοδαποί βρίσκονταν στην Ακαπούλκο όταν χτύπησε ο τυφώνας, ανάμεσά τους 34 Αμερικανοί, 18 Γάλλοι και 17 Κουβανοί. Όλοι βρέθηκαν καλά στην υγεία τους και όλοι έχουν πλέον αποχωρήσει από το παγκοσμίως γνωστό θέρετρο.

Σύμφωνα με ΜΜΕ, ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ επιθεώρησε χθες τις πληγείσες περιοχές από αέρος, είχε συναντήσεις με αξιωματούχους και μέλη σωστικών συνεργείων.

Η καταμέτρηση των θυμάτων και η διανομή βοήθειας έγιναν με βραδύ ρυθμό, καθώς ο τυφώνας προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης και των τηλεπικοινωνιών ενω η λειτουργία των δικτύων προοδευτικά αποκαθίστατο το σαββατοκύριακο. Ανθρωπιστική βοήθεια της κυβέρνησης και ιδιωτικών φορέων άρχισε να διανέμεται την Παρασκευή το μεσημέρι, αφού άνοιξαν ξανά το αεροδρόμιο και το οδικό δίκτυο.

Ο τυφώνας κατηγορίας 5, της υψηλότερης στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, χτύπησε την πόλη Ακαπούλκο των περίπου 780.000 κατοίκων, που ζει κυρίως χάρη στον τουρισμό, τις πρώτες πρωινές της περασμένης Τετάρτης. Καταστήματα και σούπερ μάρκετ λεηλατήθηκαν προτού αρχίσει να φθάνει βοήθεια. Κάπου 17.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αναπτύχθηκαν στην πόλη για να εγγυηθούν την ασφάλεια. «Προχωράμε στην αποτελεσματική διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας», διαβεβαίωσε η κυβερνήτρια της Γκερέρο, η Έβελιν Σαλγάδο, μέσω X (του πρώην Twitter).

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις οι ζημιές ξεπερνούν το ενα δισεκατομμύριο δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή