Με κέρδη, αλλά και με αρκετή μεταβλητότητα, κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία προσπαθεί να ανασυνταχθεί μετά τη χθεσινή πτώση, αλλά χωρίς να απαλλάσσεται από τις ανησυχίες για τη νέα κλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αναζητά άμυνες για τις 1.200 μονάδες

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,39% στις 34.024 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,40% στις 4.364 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,54% στις 13.594 μονάδες.

Καθώς η εβδομάδα κλείνει, ο S&P 500 και ο Dow καταγράφουν μέτριες απώλειες 0,3% και 0,5%, αντίστοιχα. Ο Nasdaq έχει μέτρια άνοδο 0,3% την εβδομάδα μέχρι σήμερα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Trade Desk σημειώνει πτώση σχεδόν 30% αφού η εταιρεία ψηφιακών διαφημίσεων πρόσφερε αδύναμη καθοδήγηση εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο. Κατά τα άλλα, η εταιρεία κυψελών καυσίμου υδρογόνου Plug Power σημειώνει βουτιά 25% μετά τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζημιά τρίτου τριμήνου και απώλεια εσόδων.

Η Wall Street δείχνει να εξακολουθεί να επηρεάζεται από τη δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, ότι ίσως χρειαστεί να γίνει περισσότερη δουλειά για να μειωθεί ο πληθωρισμός, αν και η πρόσφατη επιβράδυνση του ρυθμού αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδι για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

“Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς έχει δεσμευτεί να επιτύχει μια στάση νομισματικής πολιτικής που είναι επαρκώς περιοριστική ώστε να μειώσει τον πληθωρισμό στο 2% με την πάροδο του χρόνου- δεν είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε επιτύχει μια τέτοια στάση”, δήλωσε ο Powell.

«Η ίδια η αγορά ομολόγων είναι συνήθως πολύ πιο έξυπνη από τη χρηματιστηριακή αγορά όσον αφορά την πρόβλεψη των επιτοκίων», δήλωσε ο Kevin Simpson, ιδρυτής της Capital Wealth Planning. Εκτίμησε, δε, ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν «υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα». «Η Fed δεν μειώνει τα επιτόκια… Πρέπει να προετοιμαστούμε για μια αγορά που θα έχει υψηλότερα επιτόκια μέχρι τις αρχές του 2025», είπε ο Simpson.

Ανάγκη για υπευθυνότητα

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Dallas, Lorie Logan, δήλωσε ότι όλοι οι συμμετέχοντες που εμπλέκονται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα πρέπει να παραμείνουν υπεύθυνοι στην προσπάθεια να χειριστούν το πιθανό εμπόδιο που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα τραπεζικά ιδρύματα στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις τους.

“Παραμένει υποχρέωση όλων των παραγόντων του χρηματοπιστωτικού συστήματος -των τραπεζών, άλλων συμμετεχόντων στην αγορά, καθώς και των κεντρικών τραπεζών στους ρόλους μας τόσο ως ρυθμιστικές αρχές όσο και ως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα- να διαχειρίζονται κατάλληλα τον κίνδυνο ρευστότητας”, ανέφερε. Μάλιστα δήλωσε ότι είναι «απαράδεκτο» οι τράπεζες να μην είναι προετοιμασμένες «σε μια εποχή που οι τραπεζικές εκκρεμότητες μπορούν να γιγαντωθούν μέσα σε λίγα λεπτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street