Φορολογική απάτη ύψους 1,7 δισ. ευρώ αποκάλυψε η ιταλική αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εμπλέκονται 85 ύποπτοι σε υπόθεση με πλαστά τιμολόγια και ξέπλυμα χρήματος μέσω συστήματος των κινεζικών σκιωδών τραπεζών, όπως αναφέρει το Reuters.

Η αστυνομία της Guardia di Finanza (GdF) στην Ανκόνα,  πόλη-λιμάνι στην ανατολική ακτή της Αδριατικής της Ιταλίας κατέσχεσε περιουσιακά στοιχεία αξίας 350 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων μετρητών, πολυτελών αυτοκινήτων και ακινήτων.

ΕΛ.ΑΣ: Εξιχνίαση μεγάλης απάτης ύψους 650.000 ευρώ – Πωλούσαν ακίνητα στα οποία δεν είχαν κυριότητα

Επίσης, μπλόκαρε 1.569 τραπεζικούς λογαριασμούς, διέταξε τη δέσμευση 140 εταιρειών που πιστεύεται ότι είχαν εκδώσει πλαστά τιμολόγια και έψαξαν ακίνητα στο Μιλάνο και τη γύρω περιοχή της Λομβαρδίας, τη Φλωρεντία, την Πάντοβα και τη Σικελία.

Σύφωνα με την εντολή κατάσχεσης 64 από τους 85 υπόπτους είναι Κινέζοι υπήκοοι, ενώ συμφωνα με πηγές που επικαλείται το δημοσιογραφικό πρακτορείο, η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των Ιταλών πελατών που χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία για το ξέπλυμα μετρητών.

Oι εισαγγελείς στην Ανκόνα διαπίστωσαν ότι εικονικές εταιρείες εξέδιδαν ψευδή τιμολόγια και έλεγαν στους πελάτες σε ποιον ιταλικό τραπεζικό λογαριασμό να κάνουν τις πληρωμές.

Μόλις έφταναν τα χρήματα, η εικονική εταιρεία μετέφερε στη συνέχεια το ίδιο ποσό σε λογαριασμό σε κινεζική τράπεζα, δικαιολογώντας το ως πληρωμή για εισαγωγές προϊόντων που δεν είχαν ποτέ πραγματοποιηθεί.

Το αρχικό ποσό, μείον την προμήθεια, επέστρεφε σε μετρητά με κούριερ στον πελάτη που έκανε την πρώτη πληρωμή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η ανάδυση ενός είδους παράλληλου υπόγειου τραπεζικού συστήματος που διοικείται από μη αδειοδοτημένους Κινέζους χρηματιστές αποτέλεσε το επίκεντρο πολλών ερευνών κατά το τελευταίο έτος στην Ιταλία.

Οι έρευνες αυτές, που διεξήχθησαν σε διάφορα μέρη της Ιταλίας, οδήγησαν τις αρχές να υποθέσουν την ύπαρξη ενός ευρύτερου φάσματος υπηρεσιών που προσφέρονται από οργανισμούς που συνδέονται με την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της απόκρυψης διασυνοριακών πληρωμών για καρτέλ ναρκωτικών και της διευκόλυνσης της φοροδιαφυγής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή