
Σε δημοσιοποίηση της Κατάστασης Επενδύσεων μέχρι τα τέλη του 2023, προχώρησε η Trastor Α.Ε.Ε.Α.Π., σύμφωνα με την οποία η εισηγμένη διαχειρίζεται 55 ακίνητα με συνολική αξία αποτίμησης €468,7εκ., έναντι 57 ακινήτων αξίας €392,3εκ. κατά την 31.12.2022
Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 8/259/19-12-2002 απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα, προχώρησε σε δημοσιοποίηση της Κατάστασης Επενδύσεων με ημερομηνία 31.12.2023.
Trastor: Απέκτησε κέντρο Logistics στη Μάνδρα Αττικής – Στα 7,02 εκατ. ευρώ το τίμημα
Η Εταιρεία, εντός του 2023, προέβη στις ακόλουθες επενδύσεις:
• Ποσό ύψους € 20,4εκ. για την απόκτηση του 100% των μετοχών ανώνυμης εταιρείας, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της ακίνητο γραφειακών και βοηθητικών χώρων, συνολικής επιφάνειας 7.261 τ.μ., το οποίο βρίσκονται επί του εμπορικού κέντρου «ΠΟΛΙΤΕΙΑ BUSINESS CENTER», στη Λεωφόρο Μεσογείων αρ. 109-111, στην Αθήνα.
• Ποσό ύψους € 9,6εκ. για την απόκτηση του 100% των μετοχών ανώνυμης εταιρείας, την οποία και απορρόφησε εντός του 2023. Η εν λόγω εταιρεία είχε στην ιδιοκτησία της υψηλής ενεργειακής απόδοσης συγκρότημα κέντρων αποθήκευσης και διανομής, συνολικής επιφάνειας 22.234 τ.μ. To συγκρότημα αποθηκών έχει λάβει πιστοποίηση LEED και είναι το πρώτο κέντρο αποθήκευσης και διανομής στην Ελλάδα με ανάλογα κατασκευαστικά πρότυπα περιβαλλοντικής αειφορίας.
• Ποσό ύψους €18,7εκ. στην αγορά 2 ακινήτων, ενός πολυώροφου κτηρίου συνολικής επιφάνειας 2.633 τ.μ. επί της οδού Κοραή αρ. 5 στην Αθήνα και ενός κτηρίου καταστημάτων – τριώροφη οικοδομή συνολικής επιφάνειας 5.440 τ.μ. επί των οδών Λέσβου και Αδριανείου στο Χαλάνδρι Αττικής.
Επίσης, η Εταιρεία επένδυσε ποσό ύψους €3,7εκ. στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος ανέγερσης πολυώροφου ακινήτου γραφείων στο Μαρούσι Αττικής και εμπορικής αποθήκης (logistics), στον Ασπρόπυργο Αττικής, σύγχρονων προδιαγραφών και πιστοποίησης LEED, συνολικού προϋπολογισμού €17,2εκ., ενώ προχώρησε στην πώληση 3 ακινήτων, συνολικής αξίας αποτίμησης ύψους €3,7εκ.
Πέραν των ανωτέρω, η Εταιρεία υλοποιεί πρόγραμμα εργασιών αναβάθμισης δύο υφιστάμενων ακινήτων της, τα οποία θα φέρουν αντίστοιχα πιστοποιήσεις LEED και BREEAM, συνολικού προϋπολογισμού €14,5εκ., το κόστος του οποίου για το 2023 ανήλθε στο ποσό των €0,8εκ.
Ως εκ τούτου, την 31.12.2023, το χαρτοφυλάκιο των επενδυτικών ακινήτων του Ομίλου περιλάμβανε 55 ακίνητα με συνολική αξία αποτίμησης €468,7εκ., έναντι 57 ακινήτων αξίας €392,3εκ. κατά την 31.12.2022.
Από την αναπροσαρμογή των ανωτέρω επενδυτικών ακινήτων του Ομίλου σε εύλογες αξίες, την 31.12.2023, προέκυψαν κέρδη ύψους €19,7εκ.


Latest News

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο