Ταξιδιωτικό χάος επικρατεί για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο πιο πολυσύχναστο διεθνές αεροδρόμιο του κόσμου στο Ντουμπάι, μετά την πρωτοφανή καταιγίδα που έπληξε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και προκάλεσε την ακύρωση περισσότερων από 1.000 πτήσεων.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν την Τρίτη τις πιο έντονες βροχές των τελευταίων 75 ετών, πλημμυρίζοντας κρίσιμες υποδομές και προκαλώντας πρωτοφανείς ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σε έναν από τους σημαντικότερους ταξιδιωτικούς κόμβους του κόσμου.

Οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν 1.145 πτήσεις από την Τρίτη, περίπου το ένα τρίτο των προγραμματισμένων αναχωρήσεων και αφίξεων στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, σύμφωνα με στοιχεία του Flightradar24.

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συνεχίζει αργά τη λειτουργία του, συμπεριλαμβανομένων των τερματικών σταθμών που εξυπηρετούν τόσο την Emirates όσο και διεθνείς αερομεταφορείς.

@abcnews Dubai’s international airport was flooded as heavy thunderstorms lashed the United Arab Emirates on Tuesday, dumping the heaviest rain ever recorded in the country in the span of hours. #dubai #flood #travel #weather #airport ♬ original sound – ABC News

Καθυστερήσεις στις πτήσεις

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι «οι πτήσεις συνεχίζουν να καθυστερούν και να διακόπτονται» και είπε στους επιβάτες να μεταβούν στο αεροδρόμιο μόνο εάν έχουν λάβει επιβεβαίωση ότι η πτήση τους θα γίνει κανοικά.

Οι ταξιδιώτες συνέχισαν να ανεβάζουν φωτογραφίες από χαοτικές σκηνές στο αεροδρόμιο. «Παραμένει μια απίστευτα απαιτητική περίοδος. Δεν νομίζω ότι κανένας έχει δει ποτέ τέτοιες συνθήκες», δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής του αεροδρομίου του Ντουμπάι, Paul Griffiths.

Μεταξύ των ταξιδιωτών που επιηρεάστηκαν ήταν οι παρευρισκόμενοι σε ένα μεγάλο συνέδριο κρυπτονομισμάτων στο Ντουμπάι, το Token2049.

Ορισμένοι συμμετέχοντες στο συνέδριο παραπονέθηκαν ότι πέρασαν ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι την Τρίτη και την Τετάρτη λόγω σοβαρών ελλείψεων.

Το Ντουμπάι έχει εξελιχθεί τα τελευταία 30 χρόνια από ένα μικρό περιφερειακό αεροδρόμιο στον πιο πολυσύχναστο διεθνή κόμβο του κόσμου, καθώς ο Κόλπος έχει γίνει μια σημαντική δύναμη στην παγκόσμια αεροπορία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν