
Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε η έκδοση ομολόγου Tier II ύψους 500 εκατ. ευρώ της Alpha Bank, με την απόδοση να διαμορφώνεται τελικά στο 6,125%.
Το ομόλογο της Τράπεζας έχει διάρκεια 10,25 έτη και δυνατότητα ανάκλησης στα 5,25 έτη.
Το αποτέλεσμα της έκδοσης επιβεβαιώνει αφενός την ισχυρή θέση της Τράπεζας και τη δυνατότητά της να αξιοποιεί τις αγορές και αφετέρου τη δέσμευση και την ικανότητά της να συνεχίσει την απρόσκοπτη υλοποίηση του Στρατηγικού της Σχεδίου και των στόχων της.
Attica Bank: Ενισχύεται η διοικητική ομάδα της – Νέα Chief Legal Officer
Κεφαλαιοποιώντας τη θετική δυναμική των αγορών, η έκδοση της Τράπεζας γνώρισε ισχυρή επενδυτική ζήτηση, καθώς περισσότεροι από 130 επενδυτές τοποθετήθηκαν με τις προσφορές να υπερβαίνουν το €1,5 δισ., επιβεβαιώνοντας τις θετικές εκτιμήσεις της αγοράς για την πρόοδο της Τράπεζας.
Η συναλλαγή προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού διεθνών επενδυτών (76% του βιβλίου προσφορών), με τη ζήτηση να προέρχεται κυρίως από τη Γαλλία (31%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (29%). Η κατανομή καλύφθηκε σε ποσοστό άνω του 89% από μακροπρόθεσμους επενδυτές όπως διαχειριστές κεφαλαίων, τράπεζες και ασφαλιστικούς οργανισμούς.
Ο CFO του Ομίλου Alpha Bank, Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, σημείωσε:
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την επιτυχή έκδοση του ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier II. Συνεχίζοντας απρόσκοπτα την υλοποίηση του Στρατηγικού μας Σχεδίου, έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο στην ενίσχυση των εποπτικών μας κεφαλαίων σε όλο το φάσμα των ανώτερων και κατώτερων τίτλων, πετυχαίνοντας σήμερα να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο πλεοναζόντων κεφαλαίων. Η ισχυρή ζήτηση από μία καλά διαφοροποιημένη διεθνή βάση επενδυτών έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα, με το κουπόνι να διαμορφώνεται τελικά πολύ κοντά στις αρχικές εκτιμήσεις της αγοράς. Η επιτυχία αυτή αποτελεί μία σαφή ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον της Alpha Bank και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».
Οι Barclays Bank Ireland PLC, BNP PARIBAS, Citigroup Global Markets Europe AG, Goldman Sachs Bank Europe SE, Morgan Stanley Europe SE και UniCredit Bank GmbH ενήργησαν ως από κοινού διοργανωτές του βιβλίου προσφορών. Η Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδης και η A&O Shearman ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι του εκδότη.


Latest News

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο

AXIA: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι [γραφήματα]
Στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εστιάζει ανάλυση της ΑΧΙΑ - Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές

Optima Bank για AKTOR Group: «Νέος παίκτης… με εμπειρία – Ήρθε για να μείνει»
O όμιλος AKTOR είναι ένα κορυφαίο και διαφοροποιημένο κατασκευαστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, με σημαντική και αναπτυσσόμενη παρουσία στην ΝA Ευρώπη, σημειώνει η Optima Bank

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

JP Morgan για ΟΠΑΠ: Στα 22,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή
Μετά από μια πολύ ισχυρή χρονιά το 2024, ο ΟΠΑΠ ξεκινά με ακόμη ένα δυνατό τρίμηνο σημειώνει η JP Morgan για τον ΟΠΑΠ

Στο 1,5 δισ. τα έσοδα της Metlen για το α΄ τρίμηνο - Το ορόσημο του Λονδίνου
«Η χρονιά που διανύουμε σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τη METLEN στο Λονδίνο», τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος