
Στα 6,30 ευρώ, από 5,70 ευρώ προηγουμένως, ανεβάζει την τιμή στόχο της Πειραιώς η UBS, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2024 αλλά και την επικαιροποίηση του business plan για την επόμενη τριετία.
Όπως διαπίστωσε η UBS, τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου ήταν ισχυρά, σε μεγάλο βαθμό όπως αναμενόταν, ενώ το νέο επιχειρηματικό σχέδιο έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση της πρόβλεψής της για τα επιτοκιακά έσοδα (NII) κατά 7% (εκτίμηση 2028), καθώς το περιθώριο (NIM) είναι πιθανό να διακανονιστεί σε υψηλότερο επίπεδο (2,6%) και τα εξυπηρετούμενα δάνεια αναμένεται να αυξηθούν κατά 7,5% ετησίως.
Ως εκ τούτου, η εκτίμηση της UBS για τα μεσοπρόθεσμα κέρδη είναι ~7% υψηλότερα από το 2028. Εκτιμά επίσης το ROTE να φτάνει στο 14% έως το 2028 σε μια ισχυρή κεφαλαιακή βάση (CET1 16,3%), υποδηλώνοντας ένα ROTE 16% προσαρμοσμένο για τον στόχο CET1 στο 13%, όλα με βάση την εκτίμηση ότι το επιτόκιο της ΕΚΤ θα είναι στο 2% μέχρι τότε.
UBS: 10 λόγοι για overweight στις ευρωπαϊκές μετοχές – Πώς επιδρούν οι γερμανικές εκλογές
Η τιμή στόχος είναι κατά 10,5% υψηλότερα, στα 6,30 ευρώ, καθώς η UBS αυξάνει την παραδοχή βιώσιμου ROTE (στο CET1 του 13%) στο 15% (14,2% πριν) και μειώνει την υπόθεση για το κόστος κεφαλαίου στο 15% (15,5% πριν).
Επέλεξε μέρισμα 100% σε μετρητά, χωρίς εξαγορά
Με την επιβεβαίωση της πληρωμής για το 2024 στο 35%, η UBS παραδέχεται ότι είδε με έκπληξη ότι δεν υπάρχει εξαγορά μετοχών, με την Πειραιώς να επιλέγει μέρισμα σε μετρητά και τη διοίκηση να δείχνει ότι θέλει να καθορίσει μια ισχυρή ταμειακή απόδοση. Οι εξαγορές θα αξιολογούνται σε ετήσια βάση στο μέλλον. Η ταμειακή μερισματική απόδοση είναι επίσης υψηλότερη από πριν.
Τέλος, η UBS διαπιστώνει ότι μετοχές διαπραγματεύονται με 5,2x σε όρους PE (με βάση τις εκτιμήσεις του 2025). Η πρόσφατη εξασθένηση της τιμής της μετοχής οφείλεται στο γεγονός ότι η Paulson & Co διέθεσε 35 εκατ. μετοχές (2,8%) στα 4,58 ευρώ ανά μετοχή στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ συνεχίζει να παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος (14%).


Latest News

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο