Ισχυρές είναι οι πιέσεις που δέχονται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τη χθεσινή ανάκαμψη τελικά να μην είναι ικανή να συντηρηθεί, όταν μάλιστα η αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve παραμένει.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 1,01% στις 34.015 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 1,39% στις 4.348 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχωρεί κατά 1,31% στις 13.673 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η General Electric υποχωρεί κατά 6%, καθώς απογοήτευσε με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το 2021. Επίσης, η Johnson & Johnson ακόμη δεν έχει αποτυπώσει τις θετικές προσδοκίες που δημιούργησε με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Πάντως αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στη Wall Street είναι η χθεσινή συμπεριφορά της αγοράς. Η ιστορία δείχνει ότι ένα απότομο ενδοημερήσιο comeback, όπως αυτό που έκανε χτες ο Nasdaq Composite δεν σηματοδοτεί συνήθως το τέλος του sell-off, αλλά μάλλον σηματοδοτεί την αστάθεια που παρατηρείται στην αρχή μιας πτωτικής περιόδου, σύμφωνα με την ανάλυση της Bespoke Investment Group.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για τις αποφάσεις της Federal Reserve οι οποίες αναμένονται αύριο. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αυξήσεις επιτοκίων αναμένεται να είναι τουλάχιστον τέσσερις, ή και περισσότερες φέτος, άλλες δύο το 2023 και τουλάχιστον άλλες δύο το 2024 – εάν δεν αλλάξουν πάλι τα δεδομένα. Τα μάτια τώρα είναι στραμμένα στον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ και την παρέα του στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας, που συνεδριάζουν ξανά από σήμερα 25 έως αύριο 26 Ιανουαρίου και αναμένεται να δώσουν νέο σήμα στις αγορές για τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι προσπάθειες για να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός που τρέχει στη χώρα με πάνω από 7% ήδη αναμένεται να οδηγήσουν τα βασικά επιτόκια δανεισμού σε δολάρια από το ιστορικό χαμηλό εύρος του 0% με 0,25% που βρίσκονται σήμερα, στο 1% τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2022, στο 1,75% περίπου του χρόνου και στα επίπεδα του 2,25% μέσα στο 2024 σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγων που έλαβαν μέρος σε έρευνα του Bloomberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street