Οι τιμές του χρυσού την Τετάρτη υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε αποκόμιση κερδών, ενώ η πτώση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων και του δολαρίου περιόρισε τις απώλειες.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 0,7% στα 1.801,14 δολάρια η ουγγιά, έχοντας φθάσει στην συνεδρίαση την Τρίτη στο υψηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Ιουνίου. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό σημείωναν πτώση 0,8% στα 1.806,60 δολάρια.

Αγορές: Τα 5 σενάρια – SOS για τις αγορές το 2023 – Τι «βλέπουν» οι αναλυτές

Ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύτηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδά του, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αναφοράς υποχώρησαν από τα υψηλότερα επίπεδά τους εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, καλύπτοντας τις απώλειες του ράβδου.

Ο χρυσός έχει αυξηθεί κατά περίπου 200 δολάρια από το χαμηλό των δύο ετών, στο οποίο βρέθηκε τον Σεπτέμβριο, λόγω των προσδοκιών ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της.

«Βλέπω ότι η επιθετική γερακίσια νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχει ως επί το πλείστον συνυπολογιστεί στις τιμές.  Θα αρχίσουμε να βλέπουμε τον πληθωρισμό να υποχωρεί λίγο», εξηγεί ο Jim Wyckoff, senior analyst at Kitco Metals, τονίζοντας ότι το περαιτέρω άνοιγμα της Κίνας το 2023 θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τη ζήτηση.

Η Κίνα κατάργησε τη Δευτέρα την καραντίνα για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, αν και τα νοσοκομεία και τα γραφεία κηδειών δέχονταν έντονες πιέσεις από την έξαρση των κρουσμάτων. Η αρχή πολιτικής αεροπορίας της ανακοίνωσε ότι θα αποκαταστήσει τις προ της πανδημίας διαδικασίες πτήσεων μέχρι το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές