Μικρές πτωτικές διακυμάνσεις εμφανίζει σήμερα η Wall Street, καθώς έχει εισέλθει στο διήμερο εκείνο της αναμονής των αποτελεσμάτων της συνεδρίασης της Federal Reserve, η οποία δεν αναμένεται να αλλάξει το ύψος των επιτοκίων, αλλά να δώσει κάποια στοιχεία για τα επόμενα βήματά της.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,47% στις 38.204 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,18% στις 5.106 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,20% στις 15.950 μονάδες.

Πετρέλαιο: Ανοδικά οι τιμές, με το βλέμμα των επενδυτών σε Μέση Ανατολή και Fed

Σε επίπεδο τίτλων, η φαρμακευτική Eli Lilly σημειώνει ράλι σχεδόν 7%, μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα. Η εταιρεία αύξησε επίσης την καθοδήγηση προσαρμοσμένων κερδών για ολόκληρο το έτος στα 13,50 έως 14,00 δολάρια ανά μετοχή και τα έσοδα μεταξύ 42,4 δισ. και 43,6 δισ. δολαρίων.

Άλμα 8% και για τις μετοχές της 3M Company, αφού ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι οι πωλήσεις της το πρώτο τρίμηνο παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ήτοι στα 8 δισ. δολάρια, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της αυξήθηκαν κατά 21% σε ετήσια βάση, στα 2,39 δολάρια.

Από την άλλη, πτώση 2% σημειώνει η McDonald’s, καθώς δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τις εκτιμήσεις με τα αποτελέσματά της, λόγω των μποϊκοτάζ που έπληξαν τις πωλήσεις στη Μέση Ανατολή.

Στο μεταξύ, ο δείκτης κόστους απασχόλησης, ένας δείκτης μέτρησης των μισθών για τους πολιτικούς εργαζομένους, αυξήθηκε κατά 1,2% τον Μάρτιο, πάνω από την εκτίμηση 1% από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν μετά τα δεδομένα, καθώς πλέον ενισχύεται το σενάριο η Federal Reserve να κρατήσει επί μακρόν τα επιτόκια της σε υψηλά επίπεδα.

Οι αγορές πλέον τιμολογούν μόνο μία μείωση επιτοκίου κατά 25 μ.β. το 2024, από τις έξι ή επτά που αναμενόταν στην αρχή του έτους, καθώς ο επίμονος πληθωρισμός και η ανθεκτική οικονομία αύξησαν την πιθανότητα η Fed να διατηρήσει υψηλά τα επιτόκια.

Αυτή η προοπτική άλλωστε προκάλεσε σημαντικές αναταράξεις τον Απρίλιο, με τους αμερικανικούς δείκτες να οδεύουν στον πρώτο πτωτικό τους μήνα από τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Dow Jones σημειώνει απώλειες άνω του 3% τον Απρίλιο. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite οδεύουν προς πτώση άνω του 2%, ο καθένας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street