Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα γίνει η επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς για άντληση 1 δισ. ευρώ, έδωσαν πηγές του συστημικού ομίλου.

Σύμφωνα με τη σχετική άτυπη ενημέρωση, η διαδικασία θα τρέξει ταυτόχρονα σε Ελλάδα και εξωτερικό με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης.

Πρόκειται για μία διαδικασία που θα «τρέξει» μέσω βιβλίου προσφορών στο εξωτερικό και με δημόσια προσφορά (ΔΠ) στην Ελλάδα.

Προβλέπεται καταρχήν επιμερισμός σε 10% (ενδεικτικά) κατανομή για τη ΔΠ στην Ελλάδα σε υφιστάμενους μετόχους.

Επίσης θα καθοριστεί εύρος τιμών (min-max) για την εγγραφή στο βιβλίο προσφορών και τη δημόσια προσφορά.

Η τιμή διάθεσης θα καθοριστεί από το βιβλίο προσφορών στην ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό και θα είναι κοινή και για τα δύο σκέλη της αύξησης κεφαλαίου, ήτοι την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό και τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα εγγράφονται υποχρεωτικά στην ανώτατη τιμή του εύρους.

Η προνομιακή κατανομή σε υφιστάμενους μετόχους θα αφορά μόνο τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα, όχι την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό.

Τέλος, η δημόσια προσφορά στην Ελλάδα θα διακρίνεται σε δυο υποκατηγορίες, ήτοι μη ειδικούς επενδυτές και ειδικούς επενδυτές που είναι υφιστάμενοι μέτοχοι, με τη δυνατότητα μεταφοράς μετοχών μεταξύ των κατηγοριών σε περίπτωση αδιάθετων μετοχών κάποιας κατηγορίας.

Η προνομιακή κατανομή των υφιστάμενων μετόχων που αναμένεται να αποφασιστεί από το ΔΣ θα ισχύει τόσο για τους μη ειδικούς όσο και για τους ειδικούς επενδυτές που θα συμμετάσχουν στη ΔΠ στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις