Ολοι γνωρίζουμε για τον πλούτο που υπάρχει στην Ελβετία. Φανερό και κρυμμένο. Όμως, στα καντόνια των Ζβάις και Τσούγκ συμβαίνει κάτι πρωτοφανές καθώς ένας στους οκτώ κατοίκους στα δύο καντόνια είναι εκατομμυριούχος, όπως μεταδίδει η SonntagsBlick.

Η ελβετική εφημερίδα, στο φύλλο της Κυριακής, δημοσίευσε μια ανάλυση των εθνικών στατιστικών για τον πλούτο και τους φόρους. Τα καντόνια Ζβάις και Τσούγκ βρίσκονται στο κέντρο της χώρας και προσφέρουν χαμηλότερους συντελεστές φόρου εισοδήματος σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα, πυκνοκατοικημένα, καντόνια όπως της Ζυρίχης και της Γενεύης.

Ο Κρίστοφ Σάλτεγκερ, καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης, δήλωσε ότι τα παραδείγματα των Ζβάις και Τσουγκ αποδεικνύουν ότι ο φορολογικός ανταγωνισμός μεταξύ των καντονιών κάνει καλό αφού προσφέρει σε απόμακρες και δομικά ασθενείς περιοχές την ευκαιρία να είναι ανταγωνιστικές απέναντι στα ελκυστικά αστικά κέντρα.

Ο αριθμός των εκατομμυριούχων στην Ελβετία ήταν 62 ανά 1.000 φορολογούμενους το 2017, αριθμός σημαντικά αυξημένος από τους 11 το 1969, όπως ανέφερε η εφημερίδα.

Οι κάτοικοι του Μπάαρ, πληρώνουν φόρο εισοδήματος 7,5% για εισόδημα 100.000 ελβετικών φράγκων, ενώ στη Γενεύη, ο φόρος είναι 16%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή