Αιχμές ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη χειραγώγηση των επιμελητηρίων αφήνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με ανακοίνωσή του.

Με ανακοίνωση του ΕΕΑ εκφράζεται αντίδραση απέναντι, όπως αναφέρεται, στην απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει στο ελάχιστο την απαραίτητη πλειοψηφία στα Διοικητικά Συμβούλια των επιμελητηρίων προκειμένου να γίνεται αντικατάσταση των Διοικητικών Επιτροπών τους, όπως προκύπτει από σχετική τροπολογία την οποία επικαλείται.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Την έντονη αντίδραση της επιμελητηριακής κοινότητας προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει στο ελάχιστο την απαραίτητη πλειοψηφία στα Διοικητικά Συμβούλια των επιμελητηρίων προκειμένου να γίνεται αντικατάσταση των Διοικητικών Επιτροπών τους.

Πρόκειται για μία κίνηση που όχι μόνο υποβιβάζει τον επιμελητηριακό θεσμό αλλά προσβάλλει κάθε μέλος του, καθώς δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος. Αντίθετα, όλα έγιναν μέσω μίας εκπρόθεσμης τροπολογίας που κατέθεσε βουλευτής της ΝΔ, η οποία και έγινε αμέσως δεκτή από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου και οδηγεί την επιμελητηριακή κοινότητα σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάζει η διοίκηση ενός επιμελητηρίου. Ποιους άραγε εξυπηρετεί αυτή η εξέλιξη;

Μήπως ο στόχος είναι η χειραγώγηση και η απόκτηση του απόλυτου ελέγχου στη λειτουργία των επιμελητηρίων;

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις και κυρίως να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία αλλάζει ένα βασικό κομμάτι της λειτουργίας των επιμελητηρίων. Ο στόχος της επιμελητηριακής κοινότητας πρέπει να είναι η στήριξη των επιχειρήσεων της χώρας. Και αυτό πρέπει να γίνεται χωρίς μικροπολιτικά συμφέροντα και κομματικά καπελώματα.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες