Την έναρξη μιας νέας Εταιρικής Στρατηγικής Περιβαλλονικής Υπευθυνότητας κήρυξε ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

Στόχος της νέας αυτής στρατηγικής είναι η μείωση των συνολικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου του Οργανισμού κατά 45% μέχρι το 2030.

Η φιλόδοξη στρατηγική στηρίζεται σε τρεις άξονες: πρώτον, στη βελτίωση της βιωσιμότητας των καθημερινών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης τα υιοθέτησης μέτρων ενεργειακής απόδοσης στις εγκαταστάσεις του οργανισμού. Δεύτερον, στην επικαιροποίηση των πρακτικών ταξιδιών ώστε να μειωθούν οι εκπομπές που συνδέονται με αυτά. Τρίτον, στη βελτίωση της χρήσης νερού και των σχεδίων ανακύκλωσης.

Αναφερόμενος στη νέα στρατηγική του οργανισμού, ο γενικός διευθυντής του, Κου Ντονγκγιού δήλωσε: «εάν κοιτάξει κανείς την κατάσταση του πλανήτη και ειδικά την απώλεια βιοποικιλόητας, την άνοδο του επιπέδου της επιφάνειας της θάλασσας, την υποβάθμιση του οικοσυστήματος και τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή, καθίσταται σαφές ότι τώρα είναι ώρα να αναλάβουμε δράση».

Το 2016 εγκαινιάστηκε η πρώτη Εταιρική Στρατηγική Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας από τον FAO

Ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας ήταν ο πρώτος οργανισμός που υπάγεται στον ΟΗΕ, ο οποίος εγκαινίασε το 2016 Εταιρική Στρατηγική Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας. Από τότε, επισημαίνεται από τον Οργανισμό, έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και ήδη είναι εμφανής μια σταθερή τάση μείωσης των εκπομπών.

Από το 2008, τα πλάνα του FAO οδήγησαν σε συνολική μείωση περισσότερων από 27 εκατ. κιλών ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα και σε εξοικονόμηση περισσότερων από 4 εκατ. δολάρια.

Αλλά, μέχρι τώρα εφαρμόστηκαν ξεχωριστές διαδικασίες για βιωσιμότητα του περιβάλλοντος για τις εγκαταστάσεις και για τα προγράμματα του FAO. Στο εξής, με τη νέα στρατηγική θα δοθεί ώθηση στη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος σε όλο το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του οργανισμού, στοχεύοντας στο σύνολο των προγραμμάτων και των εγκαταστάσεών του σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green