Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με μικτα πρόσημα  την Πέμπτη, καθώς τα αισιόδοξα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ έδωσαν παλμό σε μια βαρετή μέρα συναλλαγών, την ώρα που αξιολογήσεις και μερίσματα οδήγησαν σε πτώση το βρετανικό χρηματιστήριο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε οριακά στο κόκκινο, χάνοντας 0,55 μονάδες, στις 450,79, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 0,12%. Οι κλάδος αυτοκινήτων -αναταλλακτικών και Υγεία είχαν τις καλύτερες επιδόσεις, ενώ ο κλάδος των μετάλλων κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες.

Στο Λονδίνο πολλές εταιρείες, ανάμεσα τους οι National και Grid Kingfisher, διαπραγματεύτηκαν χωρίς μέρισμα με αποτέλεσμα ο FTSE 100  να κλείσει με πτώση της τάξης 0,61%, στις 7.064,35 μονάδες (-43,65 μονάδες).

Πτώση σημείωσε και ο δείκτης CAC 40, χάνοντας 13,6 μονάδες, καταγράφοντας οριακές απώλειες της τάξης του 0,21% και έκλεισε στις 6.507,92 μονάδες. Η μετοχή του γαλλικού ομίλου οινοπνευματωδών ποτών Remy Cointreau σημείωσε  απώλειες της τάξης του 3,3%, καθώς  η τιμή της είχε βρεθεί σε επίπεδα ρεκόρ, μετά από εκτιμήσεις για υψηλή ανάπτυξη κερδοφορίας και διανομή υψηλότερου μερίσματος, αλλά διαψεύθηκε από το επενδυτικό πλάνο της.

Άνοδο της τάξης του 4,2 % σημείωσε η μετοχή του ομίλου δομικών υλικών Saint-Gobain, ύστερα από προβλέψεις για υψηλά λειτουργικά έσοδα και περιθώριο κέρδος το πρώτο εξάμηνο αυτής της χρονιάς.

Ο μεγαλύτερος βρετανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος  σημείωσε πτώση της τάξης του 1,9%, ύστερα από υποβάθμιση της Deutche Bank, που αξιολόγησε την αξία της μετοχής του υπερεκτιμημένη και την έβαλε στην κατηγορία Πώληση.

Η Φρανκφούρτη έκλεισε στο πράσινο, με το δείκτη DAX να κερδίζει 29,96 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 0,19 % και να κλείνει στις 15.632, 67 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 σημείωσε πτώση της τάξης του  0,42% και έκλεισε στις 9.142,40 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με άνοδο, που διαμορφώθηκε  σε 0,27%, στις 25.448,50 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές