Παρά τις ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις η Wall Street έκλεισε με κέρδη την Παρασκευή, με τον  S&P 500 να κλείνει ανοδικά για τρίτη διαδοχική εβδομάδα σε νέο υψηλό.

Οι επενδυτές φαίνεται ότι γυρνούν την πλάτη στα στοιχεία για τον πληθωρισμό, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στις κινήσεις της Fed και στις εκτιμήσεις της ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι προσωρινές.

Ειδικότερα, ο S&P ενισχύθηκε κατά 0,19% στις 4.247, 44 μονάδες, ο Dow Jones κατά 0,04% στις 34.479,6 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq συνεχίζει να καταγράφει μεγαλύτερα κέρδη, κλείνοντας στις 14.069,42 μονάδες με άνοδο 0,35%

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι βραχυπρόθεσμες αυξήσεις των τιμών δεν θα μετατραπούν σε διαρκή πληθωρισμό, ένας ισχυρισμός που αντικατοπτρίζεται στην έκθεση του καταναλωτικού συναισθήματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που κυκλοφόρησε την Παρασκευή.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν αυξήθηκε στις 86,4 μονάδες τον Ιούνιο από 82,9 τον Μάιο. Η μέτρηση είναι υψηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν άνοδο του δείκτη στις 84,4 μονάδες.

Ο δείκτης εμπιστοσύνης αναφορικά με τις τωρινές οικονομικές συνθήκες ανέβηκε ελαφρά στις 90,6 μονάδες τον Ιούνιο από 89,4 τον Μάιο, ενώ ο δείκτης καταναλωτικών προσδοκιών σκαρφάλωσε στις 83,8 μονάδες από 78,8 τον προηγούμενο μήνα.

Οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στη δήλωση της Fed στο τέλος της διήμερης συνεδρίασης της νομισματικής πολιτικής της επόμενης εβδομάδας.

Δημοσκόπηση του Reuters, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, αναφέρει ότι η αναμένεται ότι η Fed θα ανακοινώσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο μείωση στο πρόγραμμα μαζικής αγοράς ομολόγων, με περικοπές στις μηνιαίες αγορές που ξεκινούν στις αρχές του 2022.

Σε νέο υψηλό επίπεδο αναρριχήθηκαν την Παρασκευή και οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι traders γύρισαν την πλάτη στα στοιχεία για την απότομη αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, υιοθετώντας την άποψη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις μπορεί και να είναι προσωρινές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,65% στις 457,51 μονάδες. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο διαμορφώθηκε στις 7.134,06 μονάδες με κέρδη 0,65%.
Ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 15.693,27 μονάδες με κέρδη 0,78% και ο γαλλικός CAC 40 στις 6.600,66 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,83%.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
«Θα έρθουν ζημιές στο μέγεθος κρατών», προειδοποιεί ο Μάικλ Μπέρι
Kρυπτονομίσματα |

Ο Μάικλ Μπέρι προειδοποιεί για τη «Μητέρα όλων των Κραχ»

Ο άνθρωπος που στοιχημάτισε κατά των ενυπόθηκων δανείων και κέρδισε τεράστια ποσά από την κρίση του 2008, προειδοποιεί τώρα για τον κίνδυνο ζημιών «στο μέγεθος κρατών» σε περίπτωση που υπάρξει υποχώρηση τιμών στα κρυπτονομίσματα και τις meme μετοχές