Τις μεγάλες ανισότητες που υπάρχουν στην αμερικανική κοινωνία, και οι οποίες έχουν διευρυνθεί ακόμα περισσότερο με την πανδημία, καταγράφει νέα έρευνα της McKinsey & Company.

Σύμφωνα με αυτήν, το 19% των οικογενειών της «Μαύρης Αμερικής» (μία στις πέντε), περίπου 3,5 εκατομμύρια νοικοκυριά Αφροαμερικανών, έχουν αρνητική καθαρή αξία, έναντι του μόλις 8% των «λευκών νοικοκυριών.

Επιπλέον,  4,3 εκατομμύρια «μαύρα νοικοκυριά» έχουν καθαρή αξία κάτω των 10.000 δολαρίων αναφέρει η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτό το έτος εξετάζει τα μεγάλα επαγγελματικά και οικονομικά κενά που αντιμετωπίζουν οι Αφροαμερικανοί.

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι αποτελούν το 12,9% του εργατικού δυναμικού της χώρας, αλλά κερδίζουν μόνο το 9,6% των συνολικών μισθών των ΗΠΑ .

Οι ανισότητες στην απασχόληση σύμφωνα με τις φυλετικές γραμμές έχουν οδηγήσει σε ετήσιο χάσμα 220 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ των μισθών που έχουν κερδίσει οι Μαύροι Αμερικανοί σήμερα και αυτό που θα κερδίζουν εάν ο επαγγελματικός αριθμός τους σε επιχειρηματικούς τομείς ήταν ανάλογος με το ποσοστό του πληθυσμού των ΗΠΑ, σημείωσε η μελέτη.

«Η επίτευξη αυτού του σεναρίου θα αυξήσει τους συνολικούς μισθούς των Μαύρων κατά 30% και θα προσελκύσει περίπου ένα εκατομμύριο επιπλέον μαύροι εργαζόμενοι στην απασχόληση», ανέφερε η μελέτη.

Η επικεφαλής συνάκτης της έρευνας Shelley Stewart III αναφέρει ότι η αντιμετώπιση των μεγάλων διαφορών πλούτου μεταξύ των Μαύρων και των Λευκών νοικοκυριών έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις στις συνθήκες διαβίωσης όλων των Αμερικανών.

Η μελέτη ποσοτικοποιεί επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι Μαύροι Αμερικανοί, που αποτελούν περίπου το 13% του πληθυσμού των ΗΠΑ, συγκεντρώνονται σε επαγγέλματα χαμηλότερων μισθών και υποεκπροσωπούνται σε καριέρες με υψηλότερες αποδοχές. Οι μαύροι εργαζόμενοι αντιπροσωπεύουν μόλις το 5% των ιατρών του έθνους και το 4,5% των προγραμματιστών της.
Ωστόσο, περίπου το 35% του συνόλου των βοηθών νοσηλευτικής των ΗΠΑ, ένα επάγγελμα με μεσαίο μισθό μόλις 23.000 $, και το ένα τρίτο όλων των φρουρών ασφαλείας και των οδηγών σχολικών λεωφορείων είναι Μαύροι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή