«Κοκκίνησε» όλο το ταμπλό των ευρωαγορών σήμερα, με τους επενδυτές να εμφανίζονται λίαν ανήσυχοι για τις επιπτώσεις που θα έχει η αναζωπύρωση του κορωνοϊού και δη, του στελέχους Δέλτα στην πορεία ανάκαμψης των οικονομιών της περιοχής και όχι μόνο. Άλλωστε, η είδηση πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν τελικά χωρίς θεατές ήταν το… κερασάκι στην τούρτα.

Τα αρνητικά αυτά μηνύματα ήρθαν να επισκιάσουν την είδηση της ημέρας από το μέτωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία ανακοίνωσε τελικά το περιεχόμενο της αναθεώρησης των στόχων της για τον πληθωρισμό και την ενσωμάτων πράσινων κριτηρίων κλιματικής αλλαγής στην πολιτική της.

Η απόφαση που αλλάζει τον στόχο του πληθωρισμού από «χαμηλότερα, αλλά κοντά στο 2%» σε 2%, αλλά με περιθώρια ευελιξίας αν κινηθεί πάνω από το επίπεδο αυτό, ήταν ένας ευπρόσδεκτος συμβιβασμός μεταξύ των δύο διαφορετικών στρατοπέδων στο συμβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση η ανησυχία για την πορεία των χρηματιστηρίων μέτρησε περισσότερο με αποτέλεσμα το σύνολο των αγορών της περιοχής να κλείσει με απώλειες.

Συγκεκριμένα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 1,68% στις 7.030 μονάδες, ο DAX υποχώρησε κατά 1,73% στις 15.420 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κινήθηκε πτωτικά κατά 2,01% στις 6.396 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε σημαντικές απώλειες 2,55% στις 24.641,47 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στις 8.650,10 μονάδες μειώμενος κατά 2,31%.

Όσον αφορά στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, αυτός υποχώρησε 1,72% στις 451 μονάδες,

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κερδίζει έδαφος έναντι του αμερικανικού δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,18, ενώ στην αγορά των commodities το μεν πετρέλαιο κερδίζει έδαφος στα 72,64 δολάρια ανά βαρέλι, ο δε χρυσός πέφτει κατά 0,22% στα 1.798 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές