Έντονες πιέσεις δέχτηκαν, με το σημερινό άνοιγμα της Wall Street, όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες και κυρίως ο βιομηχανικός Dow Jones, που με το… καλημέρα βρέθηκε να χάνει πάνω από 450 μονάδες.

Το αρνητικό κλίμα δημιούργησε ένα «πακέτο» αρνητικών ειδήσεων από το μέτωπο της πανδημίας που αναζωπύρωσε τους φόβους των επενδυτών για τυχόν εκτροχιασμό της πορείας ανάκαμψης της αμερικανικής αλλά και παγκόσμιας οικονομίας. Μάλιστα, η ιαπωνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να βάλει και πάλι την περιοχή του Τόκιο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 Αυγούστου, κάτι που ανατρέπει τα πλάνα λίγες μόλις ημέρες πριν την πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι χαρακτηριστικό πως οι διοργανωτές, μετά από σύσκεψη με τη ΔΟΕ, αναγκάστηκαν τελικά να απαγορεύσουν την έλευση του κοινού σε όλους τους αγώνες.

Επίσης, αρνητικό αντίκτυπο στην αμερικανική αγορά είχαν και τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που έδειξαν απρόοπτο άλμα στις αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας, επιβεβαιώνοντας όσους «βλέπουν» αργή και μετ’ εμποδίων ανάρρωση της αγοράς εργασίας.

Έτσι, λοιπόν στο ταμπλό αυτή την ώρα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 380 μονάδες ή 1,06% στις 34.312 μονάδες, αν και νωρίτερα είχε φτάσει να χάνει πάνω από 450 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει πτώση κατά 65 μονάδες ή 1,51% στις 4.292 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq πέφτει κατά 271 μονάδες ή 1,85% στις 14.385 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί στο 1,283, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει με αποτέλεσμα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου να βρίσκεται στο 1,186.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο υποχωρεί κατά 0,98% στα 71,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ανεβαίνει κατά 0,52% στα 1.811 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street