Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της αυστηρής τήρησης των βασικών κανόνων και αρχών του Διεθνούς Δικαίου, που καθορίστηκαν από τον Χάρτη του ΟΗΕ, όπως ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας, η μη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις, η επίλυση διαφορών μέσω διαλόγου, τόνισε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σε αυτό το πλαίσιο, διαμήνυσε πως οι αρχές του ΟΗΕ είναι δεσμευτικές και στον τομέα της ειρηνικής και υπεύθυνης χρήσης των θαλασσίων ζωνών, των φυσικών πόρων.
Επιπλέον, ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε πως «είναι σκόπιμο να συζητήσουμε την ίδρυση ειδικής Αρχής, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, που θα ασχοληθεί με την καταπολέμηση της θαλάσσιας εγκληματικότητας σε διάφορες περιοχές του κόσμου».
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ, ανέφερε:
«Οι θάλασσες πάντα ένωναν ανθρώπους και πολιτισμούς. Δυστυχώς, σήμερα οι απειλές στις θαλάσσιες διαδρομές είναι πολλές.
Χρειάζεται πιο αποτελεσματική καταπολέμηση των διεθνών εγκληματικών συνδικάτων και η αποτροπή της χρήσης των θαλασσών και των ωκεανών για εγκληματικούς σκοπούς.
Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις προσπάθειές μας, υπό τον κεντρικό συντονισμό του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφάλειας του.
Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της αυστηρής τήρησης των βασικών κανόνων και αρχών του Διεθνούς Δικαίου, που καθορίστηκαν από τον Χάρτη του ΟΗΕ, όπως ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας, η μη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις, η επίλυση διαφορών μέσω διαλόγου.
Οι αρχές του ΟΗΕ είναι δεσμευτικές και στον τομέα της ειρηνικής και υπεύθυνης χρήσης των θαλασσίων ζωνών, των φυσικών πόρων, της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της βιώσιμης οικονομικής δραστηριότητας σε τεράστιο υδάτινο μέρος του πλανήτη μας.
Ως μία από τις κύριες θαλάσσιες δυνάμεις παγκοσμίως, η Ρωσία συμβάλλει μέγιστα στην εδραίωση της διεθνούς νομιμότητας στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας.
Η Ρωσία είναι πρόθυμη να μοιραστεί την εμπειρία της στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, την πρόληψης της εγκληματικότητας, τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση παράνομων δικτύων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δρουν στη θάλασσα.
Είναι σκόπιμο να συζητήσουμε την ίδρυση ειδικής Αρχής, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, που θα ασχοληθεί με την καταπολέμηση της θαλάσσιας εγκληματικότητας σε διάφορες περιοχές του κόσμου».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Latest News
Κίνηση-έκπληξη από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας - Μείωση 50 μ.β. στα επιτόκια
Το βασικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο 0,5% - Η Ελβετία ήταν η πρώτη μεγάλη οικονομία που χαλάρωσε τη νομισματική της πολιτική
Αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 3% του ΑΕΠ - Τι συζητούν οι Ευρωπαίοι
Αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες θα μπορούσαν να συμφωνηθούν στη σύνοδο κορυφής του NATO, το 2025, εντείνοντας την πίεση στους εθνικούς προϋπολογισμούς
Τι θα αποφασίσει το ιερατείο της ΕΚΤ για τα επιτόκια - Πού ποντάρουν οι αγορές
Οι αγορές σταθμίζουν τα δεδομένα που έχουν στο τραπέζι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ και εκτιμούν πώς θα κινηθεί
Λίβανος: Πρώτη παράδοση κατεχομένου εδάφους από το Ισραήλ
Αμερικανός στρατηγός βρίσκεται στον Λίβανο για να επιβλέψει την παράδοση
Η μεγάλη αποτυχία του στοιχήματος των Shell και BP στην ηλεκτρική ενέργεια
Η ηλεκτρική ενέργεια ήταν το επόμενο μεγάλο στοίχημα για πολλές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, όμως γύρισε μπούμερανγκ
Ποιες είναι προτεραιότητες Τραμπ για τις πρώτες 100 ημέρες
Οι πέντε κορυφαίες προτεραιότητές του Ντόναλντ Τραμπ για τις πρώτες 100 ημέρες στο Οβάλ γραφείο
Ο Τραμπ δίνει «γη και ύδωρ» κινήτρων για να φέρει μεγάλες επενδύσεις πίσω στις ΗΠΑ
Ο Τραμπ αποσκοπεί σε μια κοσμογονία εγχώριων επενδύσεων στις ΗΠΑ - Η πρόταση για διευκολύνσεις στις επενδύσεις άνω του 1 δισ.
Η Ινδία κατασκευάζει το δικό της «Χόνγκ Κονγκ» - Το φαραωνικό project των 9 δισ.
Ανησυχία ότι το σχέδιο θα εξαλείψει μερικές από τις απομονωμένες φυλές που ζουν στα νησιά του αρχιπελάγους Νικομπάρ - Τι λέει η Ινδία
Από ένα KFC στην αυτοκρατορία των 3 δισ. - Ποιος είναι ο Αυστραλός επιχειρηματίας Τζακ Κάουιν
Σήμερα, ο Τζακ Κάουιν κατέχει το 98% της εταιρείας του, ενώ το υπόλοιπο 2% ανήκει σε ορισμένους από τους αρχικούς επενδυτές και μετόχους του
Οι τρεις αδύναμοι κρίκοι της ευρωοικονομίας το 2025
Θα παλέψουν με την ύφεση τη νέα χρονιά οι μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία