Οι τράπεζες λαμβάνουν μέτρα για τον μετριασμό των κινδύνων από την αυξανόμενη χρήση εξωτερικών υπηρεσιών cloud computing, σύμφωνα με έρευνα της Harris Poll και του Google Cloud που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Η Τράπεζα της Αγγλίας και η Τράπεζα της Γαλλίας εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη διαφάνειας στον τρόπο με τον οποίο οι τράπεζες βασίζονται σε έναν «συγκεντρωμένο» αριθμό εξωτερικών παρόχων cloud computing, όπως η Google, η Microsoft και η Amazon, καθώς αυτές βρίσκονται πέρα ​​από το χέρι των ρυθμιστικών αρχών.

Οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν ότι η εξάρτηση πολλών τραπεζών από τους ίδιους παρόχους θα μπορούσε να δημιουργήσει συστημικό κίνδυνο εάν μια από τις εταιρείες cloud “έπεφτε”.

Η έρευνα 1.300 στελεχών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία έδειξε ότι το 83% χρησιμοποιούσε το cloud ως μέρος της κύριας υπολογιστικής του υποδομής.

Το μεγαλύτερο μέρος των εταιρειών σκέφτονται επίσης να υιοθετήσουν μια στρατηγική πολλαπλών παρόχων cloud, ανέφερε η έρευνα, η οποία θα επέτρεπε σε μια τράπεζα να στραφεί σε εναλλακτικό πάροχο εάν υπάρξει διακοπή για να αποφευχθεί διακοπή των υπηρεσιών prow τους πελάτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI