Να επανέλθει στη ζώνη των 920 μονάδων, σταματώντας παράλληλα και το τριήμερο πτωτικό σερί, επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να εμφανίζει και τις δυνάμεις εκείνες που θα αναιρέσουν το αρνητικό πρόσημο της εβδομάδας. Και ελλείψει κάποιου ισχυρού καταλύτη στην παρούσα, αναζητά την «ενέργεια» στον… ενεργειακό κλάδο.

Ο ενεργειακός κλάδος βρίσκεται ήδη και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια ακόμη στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης της χώρας σε ένα πιο «πράσινο» μοντέλο λειτουργίας, με τη βοήθεια των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, υπάρχουν σημαντικές ανακατατάξεις.

Σήμερα αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τα ενδιαφερόμενα σχήματα για την πώληση από τη ΔΕΗ του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ και η διαδικασία για την πώληση της ΔΕΠΑ έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον.

Σε αυτό το πλαίσιο, από τα χαμηλότερα των 9 ευρώ επίπεδα που είχε βρεθεί η ΔΕΗ στις αρχές Αυγούστου, σήμερα απορροφά σημαντικό μέρος των συναλλαγών πάνω από τα 10 ευρώ, προσφέροντας στηρίξεις στον γενικό δείκτη.

Βέβαια, αν και νωρίτερα βρέθηκε στο +0,29%, αυτήν την ώρα oΓενικός Δείκτης  κινείται με απώλειες 0,09% στις 916,27 μονάδες, με τον τζίρο όμως μόλις στα 5,7 εκατ. ευρώ, από τα 2,6 εκατ. τεμάχια που έχουν διακινηθεί.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον χαμηλής δραστηριότητας τα πρόσημα είναι ευμετάβλητα όπως είναι αναμενόμενο, με τα πρόσημα να είναι μοιρασμένα.

Το γενικό πρόσημο επηρεάζουν το -1,12% του Titan και το -1,01% του ΟΤΕ, ενώ πιέσεις δέχονται και οι Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΧΑΕ.

Στον αντίποδα, η Βιοχάλκο ανακάμπτει με +0,87%, αλλά οι θετικές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχουν μέχρι στιγμής «φτωχή συγκομιδή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών