
Στα υψηλότερα επίπεδα ενός έτους ανήλθε την Πέμπτη το δολάριο έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, εν μέσω προσδοκιών της αγοράς ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει σύντομα το tapering.
Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ανησυχίες που υπάρχουν μεταξύ του υψηλού πληθωρισμού και της αυξημένης ανεργίας είναι το πιο επείγον ζήτημα που αντιμετωπίζει η Federal Reserve αυτή τη στιγμή, αναγνωρίζοντας ότι οι δύο στόχοι της κεντρικής τράπεζας για σταθερές τιμές και πλήρη απασχόληση βρίσκονται σε δυνητική σύγκρουση.
Αυτή η αναφορά στον πληθωρισμό βοήθησε το αμερικανικό νόμισμα να ολοκληρώσει το τρίμηνο με θετική νότα.
«Στις αγορές συναλλάγματος, υπάρχουν προσδοκίες ότι η Fed θα συσφίξει τη νομισματική της πολιτική και το δολάριο είναι ένα ασφαλές περιουσιακό στοιχείο», δήλωσε ο Sebastien Galy, αναλυτής στη Nordea Asset Management.
Το δολάριο αυξήθηκε κατά 0,15% στα 94,489 έναντι ενός δείκτη νομισμάτων, κλείοντας το τρίμηνο με κέρδη 2,3%. Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,23% στα 1,1566 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020 έναντι του δολαρίου. Το δολάριο σημείωσε επίσης το υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο 2020 έναντι του γεν στο 112,05.
Επιπλέον, «η συνεχιζόμενη αντιπεράθεση αναφορικά με την ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ θα μπορούσε να ενισχύσει για λίγο τις αναταράξεις ταραχή των χρηματοπιστωτικών αγορών και να υποστηρίξει το δολάριο βραχυπρόθεσμα», ανέφεραν αναλυτές της CBA σε σημείωμά τους, που δημοσιεύει το Reuters.
Οι Αμερικανοί νομοθέτες συνεχίζουν να διαφωνούν για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης και αντιμετωπίζουν προθεσμία την Παρασκευή για να αποτρέψουν μια πιθανή παύση πληρωμών.
Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του Δημόσιου Ταμείου άλλαξε ελάχιστα στο 1,5323%, έχοντας αυξηθεί κατακόρυφα νωρίτερα την εβδομάδα.


Latest News

Προβληματίζει και πάλι τη Wall Street ο Τραμπ
Επανέρχονται στην Wall Street οι ανησυχίες για τους δασμούς

Οπισθοχωρεί στην άμυνα το Χρηματιστήριο - Πιέσεις στους πρωταγωνιστές του Απριλίου
Πολλά χαρτοφυλάκια αποζητούν την κατοχύρωση των βραχυπρόθεσμων κερδών

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Προς εβδομαδιαία πτώση οι τιμές του πετρελαίου με φόντο την αύξηση της παραγωγής
To πετρέλαιο διέγραψε τα προηγούμενα κέρδη λόγω των φόβων ότι η παραγωγή μπορεί να είναι υπερβολική σε σχέση με τη ζήτηση

Βρίσκει καύσιμα για υψηλότερα επίπεδα το Χρηματιστήριο
Το Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτει τα καύσιμα ώστε να κλείσει τελείως την ψαλίδα της πτώσης του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου

Γαλλικές στηρίξεις παίρνουν οι ευρωαγορές - Άλμα για τη Safran
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,07%.

Τρίτη ημέρα ανόδου για τις αγορές της Ασίας
Καταλύτης οι πληροφορίες ότι η Κίνα εξετάζει εξαίρεση αμερικανικών προϊόντων από τους δασμούς 125%

Μήπως ήρθε η ώρα για επένδυση σε ασήμι;
Η ιστορία δείχνει ότι το ασήμι θα μπορούσε να ακολουθήσει την άνοδο του χρυσού

Τρίτη ημέρα ανόδου για S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street
Οι S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν με άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, τροφοδοτούμενοι από τα αποτελέσματα του κλάδου της τεχνολογίας

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου