Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, ολοκληρώνοντας μια έντονα ευμετάβλητη εβδομάδα, κατά την οποία όμως κατάφερε να κλείσει θετικά, με βασικό μοχλό στήριξης την αύξηση του ορίου χρέους στις ΗΠΑ και την μικρή αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,2%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να κλείνει στο +1%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 0,25% στις 7.095 μονάδες, ο DAX υποχώρησε 0,29% στις 15.206 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε απώλειες κατά 0,61% στις 6.559 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας τα κέρδη των βασικών ευρωπαϊκών δεικτών διαμορφώθηκαν στο 1% – 1,3%.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η Stellantis η οποία φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να διαχωρίσει δύο από τα εργοστάσια της Opel στη Γερμανία, ένα από τα οποία κλείνει προσωρινά την επόμενη εβδομάδα λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών.

Η γαλλική εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων Faurecia κέρδισε 3,9%, επιδρώντας θετικά στον Stoxx 600, ενώ η Tui σημείωσε απώλειες άνω του 15%, καθώς σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου 1,1 δισ. ευρώ προκειμένου να επανέλθει ο όμιλος στην ομαλότητα μετά την πανδημία.

Στα μάκρο της ημέρας, το γερμανικό εμπορικό ισοζύγιο για τον Αύγουστο έφτασε σε πλεόνασμα 13 δισ. ευρώ σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, ελαφρώς από την πρόβλεψη των 15,8 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές