Στο ελληνικό ποδοσφαιρικό έπος του EURO 2004 εστιάζει η εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger με αφορμή τη γερμανική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Βασιλιάς Όττο» στο Έσσεν, ιδιαίτερη πατρίδα του Ότο Ρεχάγκελ. Το παρών έδωσε και ο ίδιος. «Όταν φτάσαμε στην Πορτογαλία, πολλοί έλεγαν ότι, α μάλιστα, παίζουν και οι Έλληνες…» θυμάται ο Ρεχάγκελ. «Όλοι μας είχαν υποτιμήσει και αυτό ήταν το μεγάλο λάθος τους. Ήξερα ότι είχαμε καλή ομάδα, τα παιδιά ήταν στην καλύτερη στιγμή της καριέρας τους. Και είχαν αυτοπεποίθηση, γιατί ήδη η πρόκριση στην τελική φάση Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήταν μία μεγάλη επιτυχία».

Η εφημερίδα της Κολωνίας σημειώνει ότι ως προπονητής ο Ότο Ρεχάγκελ «γιόρτασε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του με τη Βέρντερ Βρέμης, ωστόσο τη μεγαλύτερη έκπληξη είχε πετύχει με την ομάδα του Καϊζερσλάουτερν, την οποία οδήγησε στην πρώτη κατηγορία και την αμέσως επόμενη χρονιά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος- κάτι μοναδικό στην ιστορία της Μπούντεσλιγκα. Ελλάδα 2004, Καϊζερσλάουτερν 1998, μπορούν να γίνουν και σήμερα ανάλογα θαύματα; ‘Νομίζω πως όχι’ λέει ο Ρεχάγκελ, ‘αν και αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι η Μπάγερν, μετά την τελευταία ήττα της, είναι ισόπαλη με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και τώρα οι δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους».

Η εφημερίδα της Κολωνίας αποκαλύπτει κι ένα μικρό μυστικό για τον Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος φαίνεται ότι ανακάλυψε νωρίς το ταλέντο του στην προπονητική: «Όταν ακόμα έπαιζα στην Καϊζερσλάουτερν με πλησίασε μία μικρή ομάδα που έπαιζε εκεί κοντά, η Ροκενχάζουζεν, που ήταν τελευταία στο τοπικό πρωτάθλημα και με ρώτησε μήπως θα μπορούσα να αναλάβω την προπόνηση. Γίναμε όλοι μία παρέα και τελικά καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία. Μου έχει μείνει αξέχαστο αυτό το δέσιμο, αυτός ο ενθουσιασμός που είχαμε…»

Πηγή Deutsche Welle

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport