Η έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος από τα μισά της συνεδρίασης, σε συνδυασμό με τις μέτριες τάσεις ρευστοποίησης, ανάγκασαν τον Δείκτη όχι μόνο να χάσει τα πρωινά του κέρδη, αλλά να κλείσει σε αρνητικό έδαφος, στα χαμηλά ημέρας στο -0,73% (884,11 μονάδες).

Πέραν των ημερήσιων απωλειών και του τρόπου με τον οποίον αυτές σημειώθηκαν, που από μόνο του καθιστά προβληματική τη χθεσινή συνεδρίαση, η ανάλυση της σχετικής θέσης επιβαρύνει την εικόνα.

Και τούτο διότι το πτωτικό τέμπο στο οποίο έχει εισέλθει ο Δείκτης επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο -ή τον χειρότερο- τρόπο, και η αντίσταση των 895 μονάδων απέδειξε για δεύτερη φορά τη δυναμική των πωλητών στην παρούσα φάση.

Η αδυναμία προσπέλασης της εν λόγω αντίστασης ενδυναμώνει την πεποίθηση πως αναζητήθηκε για άλλη μια φορά η αφορμή για απεγκλωβισμό από αγοραστικές θέσεις, παράλληλα με την αποδοχή του αρνητικού momentum και την απουσία υπομονής των βραχυπρόθεσμων παικτών να κρατηθούν στα επενδυτικά τους οχήματα.
Ο σχηματισμός οδηγεί μοιραία σε επίπεδα πέριξ των 835-840 μονάδων, που αποτελούν παράλληλα και τη στήριξη στον μεσοπρόθεσμο ατασικό σχηματισμό, με πρώτη στάση τις 860.
Παραμένουμε να κοιτάμε με ενδιαφέρον τις κρίσιμες εξελίξεις στις ΗΠΑ με δεδομένο ότι η Fed πλέον εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο κατά των πληθωριστικών πιέσεων, καθώς υπάρχει η επίσημη δήλωση ότι εκκινείται η μείωση του ρυθμού επαναγοράς κρατικών ομολόγων, ως πρώτο βήμα για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, που θα λειτουργήσει επιβαρυντικά για τις αγορές μετοχών.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα OT Markets
Εξαίρεση από όρια συναλλαγών ζητάει το πρώτο Αμερικάνικο Bitcoin ETF
Kρυπτονομίσματα |

Εξαίρεση από όρια συναλλαγών ζητάει το πρώτο Αμερικάνικο Bitcoin ETF

Η εταιρεία ProShares προσέφερε στην αγορά το πρώτο BTC futures ETF στην Αμερική. Μετά την κυκλοφορία του την Τρίτη, τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία του ETF ξεπέρασαν τα 1 δισεκατομμύρια δολάρια.