Η ΔΕΗ έδωσε το… σύνθημα και ο Μυτιληναίος οδήγησε την άνοδο σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και έκλεισε με κέρδη και πάνω από την αντίσταση των 895 μονάδων, δεν κατάφερε να δώσει το μήνυμα της αποφασιστικής διάσπασης. Μιας διάσπασης που σήμανε το τέλος της συσσώρευσης του δευτέρου δεκαημέρου του Οκτωβρίου, το ανώτατο όριο της οποίας έχει δοκιμαστεί ήδη τρεις φορές.

Τελικά, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,86% στις 898,96 μονάδες, καθώς δεν έλειψαν τα βαρίδια που να αποτρέπουν την αποφασιστική διάσπαση. Το κλίμα βελτιώθηκε ενδοσυνεδριακά από τη στιγμή που εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ η αύξηση κεφαλαίου κατά 750 εκ. ευρώ.

Ο τζίρος διαμροφώθηκε στα 50,37 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε και τη μεταβίβαση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ σε εταιρία μέλος του fund από την Αυστραλία Maquarie. Με τη διαδικασία να εκκινεί περί τα τέλη Οκτωβρίου η επιχείρηση αλλάζει σελίδα ενώ το δημόσιο αναμένεται να μειώσει τη συμμετοχή του στο 34%.

Αυτό που έχει σημασία τώρα στο ΧΑ είναι να επιβεβαιωθεί η διάσπαση των 895 μονάδων, οι οποίες οριοθετούσαν πτωτικότητα του Οκτωβρίου. Η διάσπαση αυτού του επιπ΄δου μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους σε πρώτη φάση με το επίπεδο των 913 μονάδων. Και οι προϋποθέσεις είναι θετικές δεδομένου ότι ο τραπεζικός κλάδος για ακόμη μία φορά παρέμεινε αρωγός της προσπάθειας, έχοντας σε ισχύ τον επόμενο στόχο των 585 μονάδων.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα ο Μυτιληναίος με το +3% ξεχώρισε, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των άνω του 1% κερδών σε Τιτάν, ΔΕΗ, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Βιοχάλκο και ΑΔΜΗΕ. Θετικά έκλεισαν και οι Alpha Bank, Jumbo, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ στον αντίποδα, ο Σαράντης με το -1,58% προβλημάτισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών