Μικτή ήταν η εικόνα που επικράτησε σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τα εταιρικά αποτελέσματα, τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα στοιχεία του πληθωρισμού στη Γερμανία να θολώνουν το τοπίο για τους επενδυτές, με μόνη διαφορά τον CAC 40 στο Παρίσι.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,15%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 0,05% στις 7.249 μονάδες, ο DAX υποχώρησε κατά 0,06% στις 15.696 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,75% στις 6.804 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η VW υποχώρησε κατά 4%, καθώς απογοήτευσε με το πιο επιφυλακτικό outlook που ανακοίνωσε, ενώ η πετρελαϊκή Shell έχασε 3%, καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα που δεν ικανοποίησαν την αγορά. Από την άλλη, η Zur Rose Group σημείωσε άνοδο 10%, μετά την συνεργασία με τη Roche που ανακοίνωσε.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαπίστωσε ότι οι συνθήκες χρηματοδότησης μπορούν να διατηρηθούν ευνοϊκές με έναν μετρίως χαμηλότερο ρυθμό διενέργειας καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω πανδημίας (pandemic emergency purchase programme – PEPP) σε σχέση με το β΄ και το γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στη Γερμανία αυξήθηκε στο 4,5% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο από 4,1% τον Σεπτέμβριο 2021. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 4,4%. Ο ετήσιος πληθωρισμός έφτασε στο 4,6% από 4,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές