Το επόμενο κουτάκι μπύρας, που θα αγοράσετε, κυρίως μπύρας κραφτ αναμένεται να είναι αρκετά πιο ακριβό. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς.

Και δεν είναι μόνο οι τιμές των αγροτικών commodities που έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, ανεβάζοντας το κόστος της πρώτης ύλης για τους ζυθοποιούς.

Η Ball Corp ., ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές δοχείων αλουμινίου παγκοσμίως, προκαλεί έκπληξη στον κόσμο της craft μπίρας αφού ανεβάζει τον ελάχιστο αριθμό κουτιών που πρέπει να παραγγείλουν ορισμένοι παραγωγοί, προσθέτοντας ότι θα αυξήσει τις τιμές.

Η Ball είπε ότι θα απαιτήσει τώρα από πελάτες χωρίς σύμβαση — στους οποίους περιλαμβάνονται πολλά μικρότερα ζυθοποιεία — να παραγγείλουν τουλάχιστον πέντε φορτηγά (περίπου 1,02 εκατομμύρια κουτάκια) για κάθε ένα από τα ποτά τους από την 1η Ιανουαρίου. Το ελάχιστο προηγούμενο για αγορά ήταν ένα φορτηγό ανά προϊόν.

Επιπλέον, ξεκινώντας από το 2022, η Ball έγραψε ότι δεν θα μπορεί πλέον να αποθηκεύει πλεονάζοντα κουτιά από αυτούς τους μικρότερους πελάτες στις αποθήκες της και ότι η τιμή ανά κουτί θα αυξηθεί κατά σχεδόν 50% για μερικούς από αυτούς.

Η είδηση ​​αυτή έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε πολλά μικρά και τοπικά ζυθοποιεία.

«Το βλέπω αυτό ως οικονομικό δολοφόνο για ορισμένους, και σίγουρα οι περισσότερες μικρές ζυθοποιίες θα πρέπει να αυξήσουν σημαντικά τις τιμές ή να ξανασκεφτούν τα μοντέλα τους», δήλωσε ο Garrett Marrero, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Maui Brewing Co. στη Χαβάη. .

Με λιγότερες από έξι εβδομάδες μέχρι το νέο έτος, εκατοντάδες μικροί ζυθοποιοί δεν θα μπορούν πλέον να αγοράζουν τα προεκτυπωμένα κουτιά τους απευθείας από τη Ball και αντ’ αυτού θα πρέπει να εξασφαλίσουν ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία της επιχείρησής τους από νέες πηγές, είπε ο Μπομπ. Pease, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Ζυθοποιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή