Σε μια νέα επένδυση ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, κατασκευής νέου ναυπηγείου, του GOLDENYACHTS SHIPYARD στην περιοχή του Περάματος, προχωρεί η GOLDENYACHTS, του Ομίλου Δράγνη, ο οποίος έχει ήδη επενδύσει από το 2009 στο Ναυπηγείο Χαλκίτη.

Η νέα μονάδα θα βρίσκεται επί της οδού Λεωφόρου Δημοκρατίας 122 στον ∆ήμο Περάµατος, και θα αφορά τη δυνατότητα κατασκευής και επισκευής σκαφών αναψυχής, μήκους μέχρι και 120 μέτρων. Προβλέπεται η εγκατάσταση/δημιουργία νέας προβλήτας καθώς και η προμήθεια νέου και σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού με στόχο την επισκευή και συντήρηση σκαφών αναψυχής.

Ο κλάδος της επισκευής και συντήρησης σκαφών αναψυχής είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον ναυτικό τουρισμό και ειδικότερα με τον διαθέσιμο ελληνικό στόλο σκαφών αναψυχής που εντάσσονται στην κατηγορία yachting.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ICOMIA (International Council of Marine Industry Associations) υπάρχουν 170.052 σκάφη αναψυχής στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 125.137 ανήκουν στην κατηγορία των πλαστικών σκαφών, περιλαμβανομένων και των σκαφών με εξωλέμβια μηχανή, ήτοι 74%.

Η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία είναι τα φουσκωτά σκάφη τα οποία ανέρχονται σε 21.400, αντιπροσωπεύοντας το 13% των σκαφών της Ελλάδας. Οσον αφορά τις οικονομικές προοπτικές, τη σημαντικότερη θέση κατέχουν τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που ανέρχονται σε 4.060 και τα 13.445 μηχανοκίνητα σκάφη με εσωτερική μηχανή, δηλαδή συνολικά 17.505 σκάφη αναψυχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Containerships: Νέες παραγγελίες για πλοία με καύσιμο LNG
Ναυτιλία |

Νέες παραγγελίες για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με καύσιμο LNG

Τα πλοία θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο και το υγροποιημένο φυσικό αέριο, ενώ ο σχεδιασμός των πλοίων είναι τέτοιος που θα τους επιτρέψει επίσης να «καίνε» και αμμωνία μηδενικού άνθρακα στο μέλλον