Με πτώση έκλεισε τη Δευτέρα η Wall Street, με τις μετοχές της Carnival Corp και αρκετών αεροπορικών εταιρειών να υποχωρούν καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την παραλλαγή Ομικρον και εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Οι μετοχές που σχετίζονται με τα ταξίδια σημείωσαν πτώση, με την ταχέως μεταδιδόμενη παραλλαγή Ομικρον του κορωνοϊού να αντιπροσωπεύει περίπου το 40% των μολύνσεων COVID-19 στο Λονδίνο και τουλάχιστον έναν θάνατο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Norwegian Cruise Line Holdings, η Carnival Corp και η Royal Caribbean Cruises σημείωσαν πτώση, ενώ ο δείκτης S&P 1500 αεροπορικών εταιρειών υποχώρησε περισσότερο από 2%.

Οι περισσότεροι από τους 11 σημαντικούς δείκτες του S&P 500 σημείωσαν πτώση, με τομείς όπως τα βασικά καταναλωτικά αγαθά, οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και τα ακίνητα να καταγράφουν αύξηση.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ο S&P 500 έχασε 43,56 μονάδες ή 0,92%, για να κλείσει στις 4.668,46 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite έχασε 220,88 μονάδες ή 1,41%, στις 15.409,72. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 313,98 μονάδες, ή 0,87%, στις 35.657,01 μονάδες.

Η Apple Inc υποχώρησε, ακόμη και όταν η J.P. Morgan αύξησε τον στόχο τιμής της για τον κατασκευαστή των iPhone στο υψηλότερο επίπεδο στη Wall Street. Η εταιρεία είναι κοντά στο να γίνει η πρώτη στον κόσμο που φτάνει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.

Οι επενδυτές αναμένουν έναν ολοένα και πιο επιθετικό τόνο από τη διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve που ολοκληρώνεται την Τετάρτη. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να σηματοδοτήσει έναν ταχύτερο περιορισμό στις αγορές asset η οποία θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε μια πιο άμεση έναρξη αύξησης των επιτοκίων.

“Όλοι επικεντρώνονται στη Fed αυτή την εβδομάδα και τι καθοδήγηση λαμβάνουμε όσον αφορά τις αγορές ομολόγων και τα επιτόκια. Υπάρχει μια προσδοκία ότι θα υπάρξει επιτάχυνση της μείωσης και υπάρχει μια μικρή ανησυχία που οδηγεί σε αυτό», δήλωσε ο Ryan Jacob. επικεφαλής χαρτοφυλακίου στο Jacob Internet Fund.

Στα αξιοσημείωτα της σημερινής συνεδρίασης ότι η Pfizer κατέγραψε αύξηση αφού συμφώνησε να εξαγοράσει την Arena Pharmaceuticals σε μια συμφωνία 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με μετρητά. Οι μετοχές της Arena σημείωσαν άνοδο περίπου 80%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]