Στην υιοθέτηση της νομοθεσίας περί αναλογικής συμμετοχής των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των εταιριών προχώρησε η ΔΕΗ.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων εκλέχθηκε η καθηγήτρια χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά Μαρία Ψυλλάκη ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας. Η κ. Ψυλλάκη αντικαθιστά τον Γεώργιο Βενιέρη του οποίου η θητεία δεν ανανεώθηκε.

Πρόκειται για τη δεύτερη γυναίκα στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, μετά την Δέσποινα Δοξάκη. Η κ. Ψυλλάκη θα έχει τριετή θητεία μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου του 2024.

Η ίδια, με βάση την απόφαση της ΕΓΣ των μετόχων της εισηγμένης, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί και ως μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρίας, ενώ η διοίκηση θα την προτείνει και ως πρόεδρο του ίδιου οργάνου.

Επιπλέον, με βάση την απόφαση της ΕΓΣ ανανεώνεται για τρία χρόνια και η θητεία ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, του Γεώργιου Καρακούση, που σήμερα είναι αναπληρωτής CEO Εμπορικών Δραστηριοτήτων. Η πρόταση για την ανανέωση της θητείας του ήρθε από τη διοίκηση της εισηγμένης.

Η ΕΓΣ αποφάσισε επίσης και ως προς το είδος, τη σύνθεση και τη θητεία της Επιτροπής Ελέγχου, να είναι δηλαδή ανεξάρτητη αποτελούμενη από τρία ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ και από δύο ανεξάρτητα μέλη εκτός της εταιρίας. Η θητεία των μελών της Επιτροπής είναι τριετής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις