Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες και σήμερα, παραμένοντας όμως σε χαμηλές συναλλακτικές συχνότητες, όπως άλλωστε “ορίζει” και το εορταστικό πνεύμα των ημερών, αλλά και η απουσία των βρετανών επενδυτών.

Ειδικότερα, ο γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη 0,22% στις 15.866 μονάδες, με τον CAC 40 στο Παρίσι να κερδίζει 0,22% στις 7.155 μονάδες. Καθόλη τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του έτους, οι αναλυτές πιστεύουν ότι δεν θα δούμε ιδιαίτερες διακυμάνσεις, καθώς και οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας είναι μέχρι τώρα ελεγχόμενες.

Το σημαντικό είναι οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες να διατηρήσουν τα ετήσια κέρδη τους, ήτοι μεταξύ +14% και +16% για τον FTSE 100 και τον DAX, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κάνει τη διαφορά με κέρδη που αγγίζουν το 29%.

Πάντως οι αγορές δεν αποστρέφουν την προσοχή τους από τις ανησυχίες σχετικά με τους νέους περιορισμούς για την Covid και την αυστηρότερη πολιτική των κεντρικών τραπεζών, με πρώιμες μελέτες να υποδηλώνουν ότι το στέλεχος Omicron του ιού είναι πιο ήπιο από προηγούμενες παραλλαγές όπως η Delta.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές